Diyanet işleri başkanı Erbaş Bitlis'te

Kategori: Bitlis - Tarih: 14 Eylül 2018 10:57
Diyanet işleri başkanı Erbaş Bitlis'te

Din Görevlileri Buluşması Toplantısı ve çeşitli etkinliklere katılmak için Bitlis'e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım'ı makamında ziyaret etti.

Konuğunu kapıda karşılayan Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; "Diyanet İşleri Başkanımızı üniversitemizde görmekten onur duyuyoruz. Bizim fakültelerimizden biri de İslami İlimler Fakültesidir. Bitlis’in tarihine baktığınızda ilmi şahsiyetlerle dolu bir kent olduğunu görürsünüz. Bizde bunu geliştirmeye çalışıyoruz."

Üniversitelerin illerin bilim yuvaları olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, üniversitede olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; " Yarın Bitlis’te Türkiye güzel ezan okuma yarışmasının finali olacak, o nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu programa katılmak için Bitlis'e geldik. Bir yere gidince ilk ziyarette üniversiteler oluyor. Kampüsün güzel olduğunu gördük. Üniversitenizin güzel talebeler yetiştirmesini ve üniversitenin her alanda bölgemizin gelişmesine katkı sağlamasını rabbimden niyaz ediyorum. Özellikle bölgenin ihtiyacına yönelik fakülteler ve yüksekokulların gelişmesi bölge insanının, gençlerin bu ihtiyaca göre yetiştirilmesi önem arz ediyor. Sizde bunu önemle yapıyorsunuz." dedi.

Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Üniversitemiz anı defterini imzaladı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/diyanet-isleri-baskani-erbas-bitlis-te-11820.html