Demokratikleşme Paketi Resmi Gazetede Yayınlandı

Kategori: Güncel - Tarih: 13 Mart 2014 11:41
Demokratikleşme Paketi Resmi Gazetede Yayınlandı

Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Demokratikleşme Paketi" olarak bilinen ve Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onanan ve kamuoyunda "Demokratikleşme Paketi" olarak bilinen Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanuna göre, siyasi partiler ve adaylar tarafından yapılacak her türlü propaganda, Türkçe'nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde de yapılabilecek. Siyasi partiler, tüzüklerinde yer almak ve iki kişiden fazla olmamak kaydıyla eşbaşkanlık sistemini uygulayabilecek.

Eşbaşkanlar, genel başkan için öngörülen hükümlere tabi olacak. Farklı dil ve lehçelerle eğitim ve öğretim yapmak amacıyla özel okullar açılabilecek. Bu kurumlarda eğitim ve öğretimin yapılacağı dil ve lehçeler, Bakanlar Kurulu kararıyla tespit edilecek.


https://www.bitlishaber13.net/haberprint/demokratiklesme-paketi-resmi-gazetede-yayinlandi-2430.html