Demiröz’ün girişimleri AFAD ve KOSGEB’de sonuç verdi

Kategori: Güncel - Tarih: 19 Mart 2016 17:07
Demiröz’ün girişimleri AFAD ve KOSGEB’de sonuç verdi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: “2015 Yılı Sonunda Selden Zarar Gören İlçe ve Belde Belediyelerimize 1.6 Milyon TL ödenek çıkartılmasını sağladık” dedi.

Daha önce aşırı yağışlardan dolayı bazı ilçe ve beldelerin yolları tahrip olmuş ve ciddi altyapı sorunlarının meydana geldiğini bildiren Demiröz, Bizde bu sıkıntıların giderilmesi için AFAD Başkanlığı ve Maliye Bakanımızla yaptığımız çalışmalar neticesinde Adilcevaz ilçemize 1.000.000 TL, Kavakbaşı ve Gölbaşı beldelerimize 300’er bin TL olmak üzere toplamda 1,6 milyonluk bir destek sağladık. Gelen kaynakla bu ilçe ve beldelerimizin sorunlarını çözmüş olacaklarını söyledi.
 
Demiröz, Ahlat ilçesine yerleşecek olan Ahıska Türklerinin ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli ödeneği de beraberinde sağladıklarını söyledi.
 
Esnafa KOSGEB ‘ten Kredi Destek Müjdesi 
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, “Seçim öncesi verdiğimiz sözleri hızlı bir şekilde hayata geçiyoruz. Esnafa kredi desteği de önemli vaatlerimizden biriydi. Bu kapsamda esnafımıza KOSGEB üzerinden 30.000 TL faizsiz kredi imkânı sağladık.
 
Ancak Bitlis Esnafı, daha önce Van depremi ve don olayı nedeniyle KOSGEB kredisi kullanmışlardı. Bu nedenle son çıkan destekten faydalanamıyordu. Hemşerilerimin mağduriyetini göz önünde bulundurarak, yaptığım çalışmalar neticesinde terör, afet gibi mücbir sebeplerden dolayı KOSGEB kredisi alanların da 30.000 TL faizsiz kredi desteğinden yararlanma kararını çıkarttık.
 
Ayrıca Demiröz, “ Bitlis’imiz ile beraber bu karardan daha önce terör, afet gibi mücbir sebeplerden dolayı KOSGEB kredisi alan Van, Köyceğiz, Fethiye ve Soma’daki esnafımızda faydalanacak. Esnaf kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/demiroz-un-girisimleri-afad-ve-kosgeb-de-sonuc-verdi-7724.html