Demiröz: Evliyalar şehrini artık herkes tanıyacak

Kategori: Kültür Sanat - Tarih: 2 Aralık 2017 13:49
Demiröz: Evliyalar şehrini artık herkes tanıyacak

İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanında 30 Kasım Perşembe günü açılışı yapılan 3.Bitlis Tanıtım Günleri, vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Bitlis ve ilçelerine ait A'dan Z'ye herşeyin tanıtımının yapıldığı 3.Bitlis Tanıtım Günleri 3.gününde de vatandaşların yoğun ilgisini toplamaya devam ediyor. Etkinlik alanının giriş kapısında bulunan; Beş Minare, Ahlat Kümbeti, Selçuklu Mezar Taşları ve İhlasiye Medresesi minyatürleriyle alana gelenlere Bitlis havası yaşatan bu büyük organizasyon, hedeflediği tanıtım misyonunun izinde sağlam adımlarla ilerliyor.

Organizasyonun Baş Mimarlarından olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Tanıtım Günlerinin Bitlis ve Bitlis esnafı için büyük önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu:

Öncelikle İstanbul'da 3.sünü tertiplediğimiz Bitlis Tanıtım Günlerine katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmadığınız herkese teşekkür ediyorum.  Bitlis'imiz kadim bir şehir fakat tanıtım konusunda çalışma yapabiliyor muyuz derseniz, ben kendi açımdan henüz bunu tam yaptığımızı söyleyemem.

Çünkü çeşitli nedenler var: Ekonomik nedenler, güvenlik nedenleri.

Son 30 yılda malesef Bitlis'imiz yeterli derecede tanınmıyor ve turizm olarakta bu katkıyı eldemiyoruz. Ama bugün ne yaptık? 

1500 kilometre uzaktakı bu kadim şehri, kültürüyle, zenginlikleriyle, tarihiyle, lezzetleriyle, spor faaliyetleriyle beraber İstanbul'a taşıdık. 4 günde Bitlis'i anlatmak elbette mümkün değil, ama bizler elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz. Buraya Bİtlis'i ve bizleri ziyarete gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya devam ediyoruz. Huzur dolu şehrimizi, tanıtıyoruz tanıtmaya devam edeceğiz. Günlerdir burada yağmur yağıyordu, ama buraya gelen insanların halis niyetli olmasından dolayı geldiğimizd günden beri güzel bir hava var burada.

Aralık ayının ilk günleri olmasına rağmen vatandaşlarımız işlerini güçlerini bırakmış buraya gelmiş. Kardeşlerimiz elmalarını, armutlarını, ayvalarını, cevizlerini, kurutlarını, ballarını, büryanlarını peynirlerini, tuzlu balıklarını buraya getirmişler. Bunları sadece satmak para kazanmak için getirmemişler, tanıtımlarını yapmak için getirmişler. Bİzleri yalnız bırakmadınız, sizlere teşekkür ediyorum. Huzurlarınızda emeği geçenlere tek tek kutluyorum.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/demiroz--evliyalar-sehrini-artik-herkes-taniyacak-10932.html