Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekat başladı

Kategori: Güncel - Tarih: 9 Ekim 2019 17:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekat başladı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki harekatı resmen başladı. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki harekatının başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i telefonla arayarak Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi verdi.

Erdoğan’ın açıklamasından kısa süre önce, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında SDG kontrolünde bulunan Ras’ul Ayn’dan (Serekaniye) patlama sesleri gelmişti.

ABD BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞRILDI

Harekatın başlamasının ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve harekatla ilgili bilgi verildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeleri Barış Pınarı Harekatıyla ilgili olarak bilgilendirilmek amacıyla Bakanlığımıza çağrılmaktadır” denildi.

‘TOP ATIŞIYLA DESTEKLENECEK’

Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, harekatın hava saldırılarıyla başladığını, top atışlarıyla destekleneceğini söyledi. Kaynak, ‘YPG üslerine ve silah depolarına obüs atışlarının başladığını’ belirtti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, harekat Şanlurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Ras’ul Ayn’dan (Serekaniye) başladı. Ceylanpınar Belediyesi de ilçede yaşayanları evlerine girmeleri yönünde uyardı. Akçakale ilçesine sınır olan Tel Abyad’da da obüs atışları yapıldığı belirtildi.

SDG: SİVİL HALK ARASINDA PANİK YAŞANIYOR

Reuters ajansına bilgi veren SDG kaynaklarıysa ‘Türk uçaklarının sivil bölgelere hava saldırıları düzenlediğini ve halk arasında büyük panik yaşandığını’ söyledi.

İKİ ANA MERKEZ OLACAK

Önce havadan ardından hava destekli olarak karadan iki aşamalı şekilde yapılacağı yorumları yapılan operasyonda Resulayn ve Tel Abyad’a müdahale edileceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Harekatın iki ana merkezinin ise Akçakale ve Ceylanpınar olması bekleniyor. Harekat öncesinde sınır bölgesine farklı komando tugaylarından 5 bine yakın asker sevk edildi. Zırhlı birliklerden de takviye yapıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/cumhurbaskani-erdogan--harekat-basladi-13079.html