Çiftçilere Makine Ekipmanı Dağıtıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 13 Ekim 2013 10:21

Vali Veysel Yurdakul,Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında düzenlenen makine ekipman dağıtım törenine katıldı.

Bitlis'te, çiftçilere makine ekipman dağıtımı töreni gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören, halk oyunları gösterisiyle başladı.

Törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, programın amacının modern teknolojiyi kullanmak ve etkin üretimi sürdürebilir bir çalışmaya dönüştürmek olduğunu söyledi. 396 tarımsal makine ve ekipmanın çiftçilere dağıtılacağını ifade eden Yurdakul, "Bunların yüzde 50'si hibe olarak veriliyor. Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Eskiden bazı şeyleri paramızla alamazdık. Yani paranız olmasına rağmen gübre veya makine, teçhizat için sıraya girerdiniz. Allah'a hamdolsun öyle bir noktaya geldik ki, artık hükümetimiz alacağımız ekipmanın yarısını bize bedava veriyor. Yerel kalkınmadan tarımsal kalkınmaya inanan yöneticilerden biriyim. Bu şehir tarımda rekabetçi şehirlerden biri. Bal, süt ve süt ürünleri ve meyvecilikte iyi bir yerdeyiz. Daha fazla kişi başına gelir elde edecek hale geleceğiz" dedi.
 
Jeotermal projesiyle artık seraları sıcak suyla ısıtma dönemi başlayacağını bildiren Yurdakul, yüksek teknolojiye talip olacaklarını ifade etti. Yurdakul, "Bu programlarımız devam edecek. İnşallah işini aşını bulmuş bir bölgede, kardeşlik ve birlikte yaşama duygusu daha da gelişecek" dedi.
 
İş ve istihdamın olmadığı bir bölgede veya ülkede sorunların baş göstereceğini söyleyen Yurdakul, tarımsal faaliyetlerin iş ve istihdama büyük katkı sunduğunu belirtti. Kentte tarım alanında çok güzel faaliyetlerin olduğunu ifade eden Yurdakul, "Cehalete karşı nasıl savaş açtıysak, kardeşlik bayrağını nasıl en iyi şekilde dalgalandırıyorsak, tarım sektöründe de inşallah ortak çabayla bayrağı en üst noktaya taşıyacağız" dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz ise, Bakanlığın bu yıl 396 çiftçiye makine, ekipman, sulama ve hibe desteği olarak yaklaşık 3 milyon lira tutarında destek verdiğini ifade etti. Korkmaz, "Özellikle ilimizin sulamada aldığı yol hakikaten çok önemli. Bitlis; Konya ve Diyarbakır illerinden sonra ülkemizde sulama projeleri üretmede ve kaynak aktarmada üçüncü il durumunda. Bu da çiftçimizin tarım ve hayvancılık yaparken ne denli bilinçli tarım yaptığının göstergesi" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından alanlarında başarılı ve örnek olan çiftçilere teşekkür plaketi ve hediyeler verildikten sonra makine ekipman dağıtımı yapıldı.
 
Yapılan törene Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç, İl Müftüsü Abdulkkerim Akbaba, kurum müdürleri ve vatandaşlar ile çiftçiler katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ciftcilere-makine-ekipmani-dagitildi-1314.html