CHP’ye 68, HDP’ye 2 fezleke

Kategori: Politika - Tarih: 18 Aralık 2018 11:57
CHP’ye 68, HDP’ye 2 fezleke

Meclis'e, 70 fezleke daha gönderildi. 27'nci Yasama Dönemi’nde bir önceki dönemden devreden fezlekelerle birlikte toplam fezleke sayısı 382’ye yükseldi.

Meclis’e milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için fezlekeler gelmeye devam ediyor. Son gelen 70 fezlekeden 68’i CHP’li milletvekilleri, 2’si HDP milletvekilleri hakkında düzenlendi.

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, 10 Aralık 2018 tarihinde Meclis Başkanlığı’na sunularak Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon’a gönderildi.

Son gelen 70 fezlekenin 68’i CHP’li milletvekilleri hakkında düzenlendi. Fezlekeler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Yıldırım Kaya, Muharrem Erkek, Aykut Erdoğdu, Oğuz Kaan Salıcı, Veli Ağbaba ile CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Özgür Özel ve Engin Altay da yer aldı.

70 fezlekeden 2’si HDP Milletvekilleri Ahmet Şık, Ayşe Acar Başaran hakkında düzenlendi.

En son yaklaşık 1 yıldır tedavi gören CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında düzenlenen fezleke gündeme gelmişti.

27’nci Yasama Dönemi’nde bir önceki dönemden devreden fezlekelerle birlikte toplam fezleke sayısı 382’ye yükseldi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/chp-ye-68--hdp-ye-2-fezleke-12142.html