CHP Milletvekileri çeşitli programlara katılmak üzere Bitlis'e geldi

Kategori: Bitlis - Tarih: 29 Kasım 2016 21:00
CHP Milletvekileri çeşitli programlara katılmak üzere Bitlis'e geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan, çeşitli programlara katılmak üzere Bitlis’e geldi.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile çeşitli programlara katılmak üzere, Bitlis'e gelen Dudu, partisince kentteki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda, Türkiye'de birçok ilde milletvekili çıkaramadıklarını ancak bu illerde her zaman bulunduklarını belirtti.

Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinin sürekli bu illerde görev yaptığını anyatan Dudu, "Halka dokunuyorlar, halkın sorunlarını dinliyorlar. Parlamento ve Türkiye gündemine taşıyorlar. Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Bitlis sorumlumuz. Sürekli Bitlis halkıyla ilgileniyor." dedi.

Dudu, amaçlarının yerel sorunları tespit etmek ve bu sorunların çözümüne katkı sunmak olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin içinde bulunduğu tabloyu yerinde görmek ve bildiklerini de halka anlatmak istediklerini vurgulayan Dudu, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Türkiye gerçekten çok karanlık bir tabloyla karşı karşıya. Hem içte hem dışta. Uzun süredir ekonomiyle ilgili büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntı artık ne yazık ki bir kriz aşamasına doğru hızla yol almaya başladı. 15 Temmuz günü Ankara'daydım. Darbe girişiminden haberdar olduğumuzda bir grup milletvekili arkadaşımızla parlamentoya gittik. O geceyi yaşadık. Çok açık ve net söylüyorum. 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'deki demokrasiye kasteden bir harekettir. Bunda hiç kuşku yok. Bu girişimde bulunanlar ve bu kalkışmayı yapan örgüt elbette en ağır cezayı almalıdır."

Dudu, partisinin bir komisyon kurduğunu ve bu komisyona Türkiye'nin dört bir yanından mağduriyete uğradığını iddia eden vatandaşların başvuru yaptığını aktardı.

CHP heyeti toplantının ardından, esnaf ziyaretinde bulundu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/chp-milletvekileri-cesitli-programlara-katilmak-uzere-bitlis-e-geldi-9402.html