Cezaevi firarisi Tatvan'da soygun hazırlığındayken yakalandı

Kategori: Tatvan - Tarih: 13 Aralık 2016 16:39
Cezaevi firarisi Tatvan'da soygun hazırlığındayken yakalandı

İstanbul Zeytinburnu'ndaki kuyumcu soygununun ardından kaçan ve 11 ayrı suçtan aranan cezaevi firarisinin, Tatvan ilçesinde başka bir soygun hazırlığındayken yakalanarak tutuklandığı bildirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Tatvan Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 4 Eylül'de Zeytinburnu'nda Fetih Kuyumculuk isimli iş yerinde silahlı yağma olayının firari şüphelisinin Tatvan'da olduğunu tespit ettikleri belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"13 ayrı suçtan sabıka kaydı bulunan ve 11 ayrı suçtan aranan 'Cesur' takma adlı cezaevi firarisi Y.S'nin bir süredir Tatvan'da bulunduğu ve 3 arkadaşıyla 9 Aralık'ta cuma saatinde yeni kuyumcu soygunu planladığı bilgisini alan ekiplerimiz tarafından şahsın adresi tespit edilmiştir. 8 Aralık'ta mahkemeden arama ve el koyma kararı alınarak şahsın adresine operasyon yapılmıştır. Operasyonda Y.S ile beraber kuyumcu soygununu planladıkları düşünülen A.S, B.U ve Y.G yakalanmıştır. İkamette yapılan aramalarda ise standart dışı kısa dipçikli pompalı tüfek, demir levye ve 4 plastik eldiven ele geçirilmiştir."

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9 yıl 9 ay kesinleşmiş cezası bulunan Y.S'nin tutuklandığı, diğer 3 kişinin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/cezaevi-firarisi-tatvan-da-soygun-hazirligindayken-yakalandi-9497.html