Çerkez Çam yazdı: Eğitim Öğretim

Kategori: Yazarlar - Tarih: 21 Eylül 2022 17:55
Çerkez Çam yazdı: Eğitim Öğretim

Köşe yazarımız Çerkez Çam yazdığı "Eğitim Öğretim" başlığı ile makalesini okuyucularının beğenisine sundu.

Yeni Eğitim ve öğretim dönemi başladı. Eski Eğitim ve Öğretim dönemi geçti. Başka bir ifade ile bir dönem okullar kapandı, Yeni bir dönem için okullar açıldı. Eğitim kelimesinin eş anlamı “terbiye” dir. Bu kelimenin zıddı yoktur.

Eğitim; Canlılara bilgi ve becerileri kazandırma, terbiye etme çabasıdır. Okulda Eğitim; Yeni nesil için, bilgi beceri kazandırma uğraşı, Öğretim; belli bir bilim dalında yeni nesli bilgilendirme, bilgi birikimini aktarmadır.

Dünyada tüm devletler Eğitim Öğretim için büyük bütçeler ayırır, azami çaba gösterirler. Bir toplumun bu husustaki düzeyi, gelişmişlik ölçütü olarak kabul edilir. Tarihten gelen bilgi birikiminin, yeni nesillere aktarılması elbette çok önemlidir. Bilgi birikimini kullanamayan toplumlar, var olan deneyimleri, yenilikleri, teknolojileri, sanatı, üretimi kullanamazlar. Haliyle yeni gelişmelerden de yoksun kalarak diğer uluslara muhtaç, hatta sömürülme duruma düşerler. Her yeni buluş, mutlaka tarihten gelen deneyimlerin üzerine inşaa edilmiştir. Kimse tek başına bir bilgisayar, ya da bir araba meydana getiremez. Bilgisayarı, arabayı çok iyi tanımak gerekir ki, daha iyisini yapmak mümkün olsun. Akıl tecrübe birikimidir. Demek ki bilgi birikimini çok iyi kullanan toplumlumun daha akıllı olduğunu söyleyebiliriz. Bilgi birikimini en iyi kullanan toplumlar her alanda üstünlük elde ederler. Toplumların gelişmişliği, bilgi seviyeleri ile doğru orantılıdır. İşte Öğretim bu kadar önemlidir.

Makalenin devamını okumak için tıklayınız.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/cerkez-cam-yazdi--egitim-ogretim-24892.html