Bursa Merkezli 16 İlde FETÖ Operasyonu: 60 Gözaltı Var!

Kategori: Güncel - Tarih: 11 Kasım 2016 18:55
Bursa Merkezli 16 İlde FETÖ Operasyonu: 60 Gözaltı Var!

Bursa merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 60 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da faaliyet gösteren 16 eğitim kurumunu bünyesinde bulunduran Silm Eğitim Tesisleri İşletme A.Ş.'ye Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri operasyon düzenledi.

121 YAKALAMA KARARI

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, 28 Haziran'da kayyum atanan, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile faaliyetleri sonlandırılan ve Bursa'da bünyesinde 16 eğitim kurumu bulunan Silm Eğitim Tesisleri İşletme Ticaret A.Ş. isimli şirketle ilgili, aralarında şirketin ortakları ile eğitim kurumlarındaki müdür ve müdür yardımcılarının bulunduğu 121 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Bursa, İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurum'daki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.

36 KİŞİ ARANIYOR

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 25 kişinin daha önce FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklandığı, 36 kişiyi ise yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Şüpheliler işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bursa-merkezli-16-ilde-feto-operasyonu--60-gozalti-var--9297.html