Bugün Evet Demezsek, Bir Daha Bize Sormayacaklar

Kategori: Güncel - Tarih: 11 Nisan 2017 14:58
Bugün Evet Demezsek, Bir Daha Bize Sormayacaklar

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yapılacak olan referanduma yönelik basın açıklaması yaptı.

Serdar Durer yaptığı açıklamada şunları ifade etti; Millet olarak yıllarca zulme uğradık. Bizim yerimize düşünüp, bizim yerimize kararlar aldılar. Ülkemizi hep egemen bir sınıf yönetti. Evet, belki onları görmüyorduk fakat perde arkasında onlar vardı. Düşünen, üreten insanlar hep susturuldu. Bir korku devleti oluşturuldu. Türbanlı kızlarımız üniversite kapılarından geri çevrildi. Hür düşünen, bu ülkeyi gerçekten seven hocalar üniversitelerden atıldılar. Milletin temsilcileri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Bakanlar, hatta Başbakanlar, askere selam durmak zorunda kaldı, savcılar askerden emir aldılar. Başbakanlar don katı ile karşılandılar. Ve daha bir sürü şey.

Serdar Durer sözlerine devamla; Allah’a şükürler olsun ki bu millet artık kendi geleceğini tayin etmek istiyor. Eskiden kendilerine selam durulan Siyonist uşakları, bu milletin, kadim Türkiye halkının iradesi karşısında selam durmaya başladılar. Türkiye ezilenlerin, sömürülenlerin, mazlumların umudu olmaya başladı. Ekonomide Dünya’nın gıpta ettiği bir noktaya geldik. 3. Köprü, 3. Hava Limanı, Tüp geçitler, Deniz üstlerinden yollar, Üniversiteler, Bitlis hariç, Hava Limanları, bizi sin sinsi izleyen dış güç odaklarını korkutmaya, ürkütmeye başladı. Türkiye bu hızla giderse, bizim hükmettiğimiz Türkiye, bize hükmetmeye başlayacak demeye başladılar. Bu korkuları yüzünden bugün alçakça ülkemize saldırıyorlar. Bu zalimlerin inadına da olsa EVET demeliyiz. Hep birlikte, el birliği ile omuz omuza, yürek yüreğe, EVET demeliyiz. Bu dava Recep Tayyip Erdoğan’ın davası değil, Binali Yıldırım’ın davası değil, Vedat Demiröz’ün davası değil, bu dava nüfusu 80 milyona dayanmış Türkiye’nin davasıdır. Hep birlikte EVET dememizin tamda zamanıdır şimdi.

Bugün EVET demezsek, bir daha bize sormayacaklar.

1.    Bitlis Eren Üniversitesi Tıp Fakültesi için EVET

2.    Uluslararası Bitlis – Tatvan Havalimanı için EVET

3.    Bitlis’imizdeki, işsizlik sorununun minimize olması için EVET

4.    Bitlis’imizin, bir kayak şehri havasına büründürülmesi için EVET

5.    Gençlerin ürettiği, kahve kültürünün terk edildiği bir Bitlis için EVET

6.    Huzuru ile güzel Bitlis’imizin, huzurunun artarak devam etmesi için EVET

7.    Bitlis’imizin, ülkemizdeki gelişim payından hak ettiğini alabilmesi için EVET

8.    Köprüleri, kemerleri, açığa çıkarılmış, açık hava müzesi bir Bitlis için EVET

9.    Bitlis’in etrafındaki dağların ağaçlandırılması ve yemyeşil bir Bitlis için EVET

10.  Dünya’nın en büyük jeo parklarından birinin Bitlis’e kazandırılması için EVET

11.  Bitlis’imiz için, planlanmış projelerin bir an önce hayatiyet kazanması için EVET

12.  Dünya’nın en güzel irtifa antrenmanları merkezinin Nemrut’ta yapılması için EVET

13.  Her anlamda terakki kaydetmiş, daha mutlu, daha müreffeh, daha güzel Bitlis için EVET

Tüm bu nedenlerden ötürü 16 Nisan’da hem ilimiz, hem ülkemiz, hem de Orta Doğu coğrafyası ve Müslüman âlemi için çok büyük önem taşıyan bu referandumda, farklı siyasi ve dünya görüşlerine sahip olanların dahi, güzelim Türkiye’mizi yıllarca sömürmüş olan zalim güç odaklarının inadına da olsa EVET diyeceğine canı gönülden inanıyoruz.

Bu kentin sakinleri olarak EVET demeliyiz. Şeklinde konuştu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bugun-evet-demezsek--bir-daha-bize-sormayacaklar-10149.html