Bitlis ve Tatvan için yeni bir otogarın temeli atıldı

Kategori: Güncel - Tarih: 5 Kasım 2022 14:30
Bitlis ve Tatvan için yeni bir otogarın temeli atıldı

Bitlis il merkezi ile Tatvan ilçesi arasında bulunan Rahva bölgesinde kurulacak Bitlis-Tatvan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin temeli atıldı.

Bitlis Belediyesi ile Tatvan Belediyesi ortak girişimiyle üçyol mevkiinde yapılacak otogarın temel atma törenine Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu, belediye başkan yardımcıları, bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Temel atma töreni sonrası gazetecilere açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay “Bitlis ile Tatvan arasındaki üçyol mevkiinde yeni Bitlis-Tatvan Otogarı’nın temelini atıyoruz. Bu otogarı Bitlis Belediyesi ve Tatvan Belediyesi olarak beraber yapıyoruz. 42 milyon lira civarında maliyeti olan ve çevre düzenlemesiyle beraber 50 milyon lirayı aşacak bir yatırımdır. Bitlis’in eksiği olan otogarın bu sorununu İnşallah kısa sürede gidereceğiz. Şehirlerarası yolcu taşımacılığında hizmet verecek olan bu otogarın oturum alanı 3 bin 750 metrekaredir ve inşaat alanı da 5 bin 450 metrekaredir. Toplamda 18 perondan oluşacak. Üçyol mevkiinde olduğu için çok güzel hizmet vereceğine inanıyoruz. Günümüz şartlarına uygun ve içerisinde tüm bölümlerin olacağı çok modern bir otogar olacak. Bu yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarını tamamlayıp, önümüzdeki yaz sezonu ortasına kadar da tüm çalışmaları tamamlayarak halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Otogarımızın yapımı için büyük destekleri olan sayın cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve bizimle beraber emek sarf eden belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz iki belediye olarak bu maliyete girdik ve dolayısıyla otogar masrafımız ikiye bölündüğü için yarı yarıya düştü. Bitlis’e hizmet etmek için gece gündüz çalışıyor ve elimizden geleni yapıyoruz. Yeni otogarımız memleketimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise, “Bitlis il merkezi ve Tatvan ilçemiz arasında ortak bir otogar yapımı inşaatına başladık. Bitlis ve Tatvan’ımızın otogar sorunu vardı. Bugün temel atarak bu sorunu gidermek konusunda çalışma başlatmış olduk. Bu otogarın projesini geçen yıl hazırladık ve bu güne kadar 3 kez ihale edildi. Aynı zamanda projemiz daha güzel, daha donanımlı ve daha modern hale getirildi. Otogarı, Bitlis çevreyolu ile Tatvan çevreyolunun birleştiği ortak noktada kuruyoruz. Buranın kurulumu bu bölgenin gelişimine de büyük katkı sunacak. Şuan bulunduğumuz Rahva alanında Bitlis Organize Sanayi Bölgesi, tekstil kentler ve yeni yerleşim alanları kuruldu. Hızla gelişen ve ileriki zamanlarda da yoğun yapılaşmaların olacağı bir bölgedir. Bitlis buraya doğru gelişerek büyük şehir olmak yolunda ilk adımlarını atmış oldu. Otogar projemizi Bitlis Belediyesi ile birlikte yürütüyoruz. Allah nasip ederce daha farklı projelerimiz de var ve onların çalışmalarını da yapıyoruz.  Orta ölçekli bir sanayi bölgesi, mezbahane, gıda toptancılar ve hal çarşısı projelerimizi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda buranın gelişimi ve ticaret merkezi haline gelmesine yönelik çalışmalarımız var. Sayın cumhurbaşkanımız Bitlis’e ayrı bir önem veriyor ve büyük destekleri oldu. Desteklerinden dolayı sayın cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni otogarımız memleketimize hayırlı olsun” dedi.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-tatvan-icin-yeni-bir-otogarin-temeli-atildi-24917.html