Bitlis ve ilçelerinde yaya güvenliği etkinlikleri

Kategori: Bitlis - Tarih: 2 Ekim 2019 22:12
Bitlis ve ilçelerinde yaya güvenliği etkinlikleri

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesinden dolayı trafikte yaya önceliğine dikkat çekebilmek amacıyla Bitlis ve İlçelerinde etkinlikler düzenledi.

BİTLİS

Vali Oktay Çağatay, İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesinden dolayı trafikte yaya önceliğine dikkat çekebilmek amacıyla Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak 20 bin noktada 200 bin kolluk kuvvetinin nöbet tutacağı ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla Bitlis’te düzenlenen etkinliğe katıldı.  Ülke genelinde düzenlenen bu etkinlik kapsamında Vali Oktay Çağatay, 100. Yıl Ortaokulu ve Bitlis Anadolu Lisesi önünde öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle sohbet eden Vali Çağatay, öğrencilere kırmızı düdük dağıttı.  Öğrencilerden bu düdüklerle hata yapan başta kendi ebeveynleri olmak üzere tüm sürücüleri uyarmalarını isteyen Vali Çağatay, daha sonra öğrencilerle birlikte yaya geçidinden karşıdan karşıya geçti ve araçları durdurup sürücülere broşür dağıttı.

İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yaya güvenliğini sağlamak için çocuklarla birlikte kentte çok güzel bir farkındalık programı yürüttüklerini belirten Vali Çağatay, "Bu etkinliğe geçen dönem başlamıştık. O dönemki sloganımız 'Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın', şimdiki sloganımız ise 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz'. Önümüzdeki günlerde bütün okullarımızda uygulayacağız. Yaya güvenliğini temin etme ve yaya geçitlerinin kullanılması konusunda Bitlis'in tüm Türkiye'ye örnek olacağına inanıyoruz. Modern ülkelerde gördüğümüz yaya geçitlerinin, yayalar tarafından kullanılması konusunda önceliği sağlamış olacağız. Bugün il merkezinde olduğu gibi ilçe merkezlerimizdeki okulların tamamında kaymakamlarımız ve kolluk kuvvetlerimizin katılımıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyeti düzenleyen başta İçişleri Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Programa, Vali Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

GÜROYMAK

Program etkinliği kapsamında Bitlis Vali Yardımcısı, Güroymak Kaymakam Vekili Tamer Kılıç’ın katılımıyla, yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması ve vatandaşların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “Yaya Geçidi Nöbeti” kapsamında “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” eylemi, İlçemiz Ato binası önünde bulunan yaya geçidinde uygulanmıştır. Burada sürücüler durdurularak bilgilendirme ve broşür dağıtımı yapıldı. Yaya geçidini kullanacak olana vatandaşlara ve öğrencilere de uygulamalı olarak eğitim yapıldı. Vatandaşlar ve sürücüler bilgilendirilerek farkındalık oluşturulması sağlandı. 

Güroymak'ta "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla "Yaya Geçidi Nöbeti" uygulaması kapsamında, İlçe merkezinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Köylerde ise İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından araçlar durdurularak bilgilendirildi ve broşürler dağıtıldı. Vatandaşlarımızın görecekleri alanlara afişler asıldı.

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla "Yaya Geçidi Nöbeti" uygulaması farkındallık etkinliğine, Bitlis Vali Yardımcısı, Güroymak Kaymakam Vekili Tamer Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı R. Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili İlyas Beşiroğlu, İlçe Emniyet Karakol Amiri Şenol Cöne, İlçe Emniyet Trafikten Sorumlu Komiser Ferhat Işık, Birim Müdürleri, Vatandaş ve Öğrencilerin katılımıyla yapıldı.  

TATVAN

Tatvan Kaymakamlığı öncülüğünde trafikte farkındalık oluşturmak amacıyla, "Yaya Güvenliğinin Nöbetindeyiz" sloganıyla, "Yaya Geçidi Nöbeti" uygulaması yapıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Yaşam Alışveriş Merkezi önünde yapılan uygulamada, minik öğrenciler tarafından jandarma ile trafik polisleri ve öğretmenler eşliğinde sürücülere broşür dağıtıldı. Etkinliğe katılan ilkokul öğrencileri aynı zamanda, trafik kuralları ve yaya önceliği konusunda da sürücülere uyarılarda bulundu. Yayalarda ve sürücülerde farkındalık oluşturmak amacıyla "öncelik hayatın, öncelik yayanın", "öncelik yayanın", "hak ver öncelik ver", "sen dur yaşam durmasın", "yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" pankartı açan öğrenciler ile katılımcılar aralıklarla yaya yolunu kullandı.

Öğrenciler ile birlikte yaya yolunu kullanarak sürücülere broşür dağıtan Bitlis Vali Yardımcısı Kemal Karahan, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak, "Yaya Güvenliğinin Nöbetindeyiz" sloganıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirildiğini söyledi.

Aynı zamanda trafik kuralları konusunda sürücülere uyarılarda bulunan Vali Yardımcısı Karahan, "Burada jandarma ve polis ekiplerimiz tarafından trafik uygulaması yapılıyor. Bu uygulama aynı anda ilçemiz genelindeki 8 farklı noktada gerçekleştiriliyor. Burada öğrencilerimiz ile birlikte sürücülere broşür dağıttık ve trafik konusunda uyarılarda bulunuldu. Bakanlığımız öncülüğünde ülke genelinde yaya önceliği ve trafik kuralları uygulamaları başladığından bu yana ilçemizdeki trafik kazalarında yüzde 55 oranında düşüş görüldü. Yaya güvenliği konusunda sürücülerimize çok görev düşüyor. Trafikte dükkatli olmalarını, yaya önceliğine önem vermelerini ve trafik kurallarını ihmal etmemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe emniyet Müdürü Tuncay Aygün, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Tercan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, trafik polisleri, jandarma trafik ekipleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AHLAT

İçişleri Bakanlığınca Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" uygulaması kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesinde de program düzenlendi.


Ahlat'ın Selçuklu Caddesi'nden uygulamaya katılan Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat; kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerle birlikte yaya geçitlerinde sürücüleri bilgilendirdi. Kontroller sırasında araç sürücüleriyle sohbet eden ve kuralları hatırlatan Kaymakam Erat, sürücülere broşür dağıttı.


Düzenlenen programa Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ovakışla Belediye Başkanı Abdurrahim Altındal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Emrah Alkan, Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Algül, İl Genel Meclis Üyesi Ertuğ Buğra Azapağası ve bazı kurum amirleri katıldı. 

HİZAN

Hizan ilçesinde "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" uygulaması gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığının trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için başlattığı kampanya kapsamında jandarma ve polis ekiplerince yaya geçitlerinin bulunduğu yerlerde uygulama yaptı.

Uygulamaya katılan Kaymakam Mustafa Köleoğlu, durdurulan araç sürücülerine kampanya hakkında bilgi verdi, broşür dağıttı.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Türkmen, İlçe Emniyet Amiri İbrahim Kurt ve kurum amirleri katıldı.

ADİLCEVAZ

Türkiye genelinde olduğu gibi Adilcevaz’da da “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Geçidi Nöbeti” uygulaması gerçekleştirildi.

Uygulamada İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, kurulan stantta vatandaşlara ve araç şöförleri ile öğrencilere çeşitli bilgilendirme broşürleri dağıttı. Daha sonra ilçe genelinde bulunan yaya geçitlerinde ilçe protokolü ve vatandaşlar, farkındalık oluşturmak için geçiş gerçekleştirdi.

Etkinlikle ilgili konuşan Adilcevaz İlçe Emniyet Müdürü Ercan Ergül, “İnsanın can güvenliği bizim için olmazsa olmazdır. Her şeyin başında çocuklarımızın, büyüklerimizin, 7’den 70’e herkesin gündelik hayatında karşılaşabileceği bir konu üzerinde hassasiyetle durmaya çalışıyoruz. Bugün ilçe genelinde tüm yaya geçitlerinde yaya uygulaması gerçekleştirerek, araç sahiplerini ve yayalarımızı bilgilendiriyoruz. Yaya geçidi ve yaya önceliği aynı zamanda medeniyette geldiğimiz noktanın bir ifadesidir. Dolayısıyla tüm şoför kardeşlerimizin konuya hassasiyet göstermesini rica ediyorum” dedi.

İlçe genelinde uygulanan ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ uygulamasında özellikle küçük yaşta ki öğrencilere yaya geçide uygulaması hakkında bilgilendirici eğitim verildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-yaya-guvenligi-etkinlikleri-13062.html