Bitlis ve İlçelerinde Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. yıl Dönümü

Kategori: Bitlis - Tarih: 11 Nisan 2017 08:48
Bitlis ve İlçelerinde Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. yıl Dönümü

Bitlis ve İlçelerinde Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası törenle kutlandı.

BİTLİS

Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, polis teşkilatı olarak her daim vatandaşın ve devletin yanında, hizmetinde olacaklarını belirtti.

Bitlisteki kurum amirleri ve vatandaşlar, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla Bitlis Emniyet Müdürlüğüne tebrik ziyaretinde bulundu.

Konuklarını kapıda karşılayarak tebrikleri kabul eden Bitlis Emniyet Müdürü Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, polis teşkilatının, halkın canını, malını ve namusunu korumak için her daim dimdik ayakta olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

"Halkın huzuru ve selameti için 7/24 her daim göreve hazırız. Görevimizde halkın desteğini almak çok önemli. Bu manada Bitlis halkını her daim yanımızda gördük. Bunun içindir ki hem terörle mücadelede hem de uyuşturucuyla mücadelede büyük mesafeler kaydettik. Halkımızla daha nice yıl dönümleri kutlamayı diliyoruz. Polis teşkilatı olarak her daim vatandaşlarımızın, devletimizin yanında ve hizmetinde olacağız. Ben bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşayan gazilerimize mutlu ömürler geçirmelerini temenni ediyorum."

TATVAN

Tatvan ilçesinde 10 Nisan Polis Haftası törenle kutlandı.

Hafta başında mevlit okutulması ve kurban kesimi ile startı verilen etkinlikler kapsamında bugün ise çelenk sunma töreni ve kokteyl programı düzenlendi. Sabah saatlerinde Tatvan Kaymakamlığı bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, çelenk sunumuyla devam etti. İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında verilen kokteylle program devam etti. Kokteyl programında konuşan Tatvan Kaymakamı Mehmet Emin Özkan, teşkilat mensuplarının gününü kutlayarak, "İlçemizin bir huzur kenti olmasında emniyet personelinin katkısı büyüktür. Polisimiz bir taraftan halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi asli görevlerini yaparken, bir taraftan da sosyal sorumluluk anlayışı ile ilçemizde toplum destekli polis projeleri için önemli çalışmalar yürütmektedir. Vatandaş ile devlet arasında köprü kuran, bu vatan coğrafyasında milletimizin huzurunun ve güvenliğinin sağlanması için özverili bir şekilde gece gündüz çalışan Türk polisi, görevlerini gelecekte de başarılı bir şekilde sürdürecektir. Bu vesile ile milletinin huzur ve güvenliği için şehit ve gazi olan polislerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm emniyet teşkilatı mensuplarının haftasını en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Düzenlenen program, Fidan Kavaklı'nın günün anısına eşi Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı'ya polis arması işlenen filografi tablosunu hediye etmesi ve Tatvan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Yusuf Özdemir'in de teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi.

Programa Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutanı Taner Dinçyürek, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Tercan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler, esnaflar, muhtarlar, vatandaşlar, polisler ile polis aileleri katıldı.

GÜROYMAK 

Güroymak ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı törenle kutlandı.

Güroymak Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, polislerin gününü kutlayarak, milletinin huzur ve güvenliği için şehit ve gazi olan polisleri rahmet ve şükranla andıklarını ifade etti.

Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Kerem Güvener, kurum amirleri, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

HİZAN VE MUTKİ

Hizan ve Mutki ilçelerinde, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hizan'da düzenlenen törende, İlçe Emniyet Amiri Ali Üzmez, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Üzmez, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 172. yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Mutki ilçesinde de Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na İlçe Emniyet Amiri Mehmet Tekin Alper tarafından çelenk sunuldu.

Alper, törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatının, toplumunun huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu ifade ederek, "Bir kez daha 15 Temmuz sürecinde de gördüğümüz üzere devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde canını seve seve feda eden teşkilatımız, şerefli geçmişiyle milletinin övünç kaynağı olmuştur." dedi.

Bu arada, gün dolayısıyla Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret ederek, teşkilatın 172. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

AHLAT

Ahlat ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası törenle kutlandı.

Ahlat'ta düzenlenen tören, sabah saatlerinde hükümet konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Akif Kızılkaya tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla sona erdi.

Düzenlenen törenin ardından Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyarete gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Polis Haftasına katılanlar, Ahlat polisi ile hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini sonlandırdılar.

Düzenlenen törene bazı kurum amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ADİLCEVAZ

kaymakam Arif Karaman, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümü kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinliğe Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve kurum amirleri de katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-turk-polis-teskilatinin-kurulusunun-172--yil-donumu-10146.html