Bitlis ve İlçelerinde Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü

Kategori: Bitlis - Tarih: 10 Nisan 2018 20:36
Bitlis ve İlçelerinde Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü

Bitlis ve İlçelerinde Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası törenle kutlandı.

BİTLİS

Bitlis Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ve beraberindekiler, Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu ziyarette, polislerin, Cumhuriyetin ve Türk bayrağının nöbetini tuttuklarını, memleketin birliği ve beraberliği için gözünü kırpmadan canını feda ettiklerini söyledi.

Polisin, kahramanları kendi bünyesinde barındıran ve yetiştiren bir teşkilat olduğunu anlatan Ustaoğlu, "İlimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki üstün gayret ve başarılarından dolayı her kademedeki bütün amir ve memurlarımızı kutluyorum. Polisimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen saygıdeğer vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

HİZAN

Hizan ilçesinde de Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kurt, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı seslendirildi.
Törene Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kurt, kurum amirleri, polis ve vatandaşlar katıldı.

GÜROYMAK

Güroymak’ta Türk Polis Teşkilatının 173’nci yıl dönümü törenle kutlandı.

İlçedeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. İlçe Emniyet Müdür Vekili Erbil Başar burada yaptığı konuşmada, mazisi şan ve şerefle dolu Türk polis Teşkilatı’nın 173. Hizmet yılını kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar İlçe Emniyet Müdür Vekili Erbil Başar’ı makamında ziyaret ederek sohbet ettiler. 

Polislerin bir taraftan halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi asli görev yürütürken, diğer taraftan da sosyal sorumluluk anlayışı ile önemli projelere imza attığını belirten Alibeyoğlu, şöyle konuştu.
Vatandaş ile devlet arasında köprü kuran, bu vatan coğrafyasında milletimizin huzurunun ve güvenliğinin sağlanması için özverili bir şekilde gece gündüz çalışan Türk polisi, görevlerini gelecekte de başarılı bir şekilde sürdürecektir. Bu vesile ile milletinin huzur ve güvenliği için şehit ve gazi olan polislerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarının Polis Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

AHLAT

Ahlat ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası törenle kutlandı.

Ahlat'ta düzenlenen tören, sabah saatlerinde hükümet konağı önünde İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından burada ki tören sona erdi.

Düzenlenen törenin ardından Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyarete gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

10 Nisan Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklere Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Savcısı Sedat Durmaz, Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ADİLCEVAZ

Adilcevaz ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

Sabah saatlerinde Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Oğuz Demir tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Program, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tebriklerin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade ederek, "Kamu düzenini sağlamak için her türlü zorluğa göğüs gererek başarılı çalışmalar yapan ve bu çalışmalar sayesinde topluma huzurlu ve güvenli bir rahat sağlayan emniyet mensuplarımıza minnettarız. Bizleri koruyan emniyet teşkilatımızın haftasını kutluyor, ülkemizde huzur, güven ortamının ve terörle mücadele uğruna görevi başında şehit düşerek aramızdan ayrılan emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet diliyorum. Gazi polislerimize şükranlarımı arz ediyor, halen görevleri başında olan tüm polislerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, başarılı bir hayat temenni ediyorum" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, "İlçemizin ve vatandaşlarımızın güvenliği için gece gündüz demeden görevlerini fedakarca yapan polis teşkilatımızın heyecanını paylaşıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle polis teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünde, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazi polislerimize şükranlarımı sunuyor ve görevi başındaki tüm personelin haftasını kutluyorum" diye konuştu.

Törene Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mutlu Çakmak, Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, Asliye Ceza Hakimi Ahmet Yaşar Akbay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Oğuz Demir, Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun, AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, İl Genel Meclis Üyesi Halil Sergici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, kurum amirleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. 

MUTKİ

Mutki ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Amiri Mehmet Tekin Alper, burada yaptığı konuşmada, Türk polisinin dünyada en önde gelen polis teşkilatlarından biri olduğunu vurguladı.


TATVAN

Tatvan ilçesinde, Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ardından İlçe Emniyet Müdürü Tulga Uyar, yaptığı konuşmada, kurulduğu günden itibaren devletin ve milletin hizmetinde olan Türk polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan gurur duyduklarını söyledi.

Uyar, şunları kaydetti:

"Teşkilatımız kurulduğu günden itibaren milletimizin huzuru ve anayasal rejim ile demokrasinin devamı için çok başarılı hizmetler ifa etmiştir. Bu da günümüzde toplumun tüm kesimlerince kabul edilmekte ve takdirle karşılanmaktadır."

Ardından, ilçe merkezindeki polis karakolunda şehitler adına kurban kesildi ve tebrikler kabul edildi.

Programa Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve emniyet personeli katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-turk-polis-teskilatinin-173--kurulus-yil-donumu-11305.html