Bitlis ve İlçelerinde Öğretmenler Günü Kutlamaları

Kategori: Eğitim - Tarih: 27 Kasım 2014 20:13
Bitlis ve İlçelerinde Öğretmenler Günü Kutlamaları

Bitlis ve ilçelerinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

BİTLİS'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Bitlis´te 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce bir program düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Mürteza Oğur, Bitlis´te eğitime birçok yatırım yapıldığını ve altyapı hizmetlerinde fevkalade bir durumda olduklarını belirterek, ancak bu yapıların öğretmenlerle asıl maksadına ulaşabileceğine dikkat çekti.

Konuşmasına öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak devam eden Oğur, her şeye paha biçileceğini ancak öğretmenlik mesleğine asla paha biçilemeyeceğini ifade etti.

Oğur, sözlerini şöyle sürdürdü; "Öğretmenlik mesleği gönül işi diyerek bu yola baş koydunuz. Sizler her şeye paha biçileceğini, öğretmenlik mesleğine asla paha biçilemeyeceğini gördünüz. Konumunuz ne kadar hassas olduğunu unutmayın. Öğretmenlerimizin, öncelikle bilgilerini her gün güncellenmesini zorunlu kılan bir bilgi çağında yaşadığını ve modern çağdaki çocuklara hitap ettiğini asla unutmamalı. Kendinizi yeniledikçe öğrenciye ulaşmanın daha kolay yolunu bulursunuz. Bu sizi hedefinize daha kolay ulaştıracaktır."

Günün anlamını belirten konuşmaların yapıldığı, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende, sinevizyon gösterisi sunuldu.

Asaleti onaylanan öğretmenlerin yemin etmesi ve eğlence programının ardından tören sona erdi. Törene kurum amirlerinin yanı sıra okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MUTKİ'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. İlçemizde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Atatürk büstüne çelenk sunma töreninin ardından saat 10:00 da YBO'da düzenlenen etkinliklerle programa devam edildi. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşması, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Sani EKİN tarafından yapıldı. EKİN konuşmasında “ Bu gün millet mekteplerinin 24 Kasım 1928’de açıldığı ve Atatürk’ün Başöğretmenliğinin kabul edildiği gündür. Bu anlamlı gün Atatürk’ün doğumunun 100.yıl olan 1981 yılından itibaren Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki mesleğimizin temelini oluşturan eğitim ve öğretim konusu direkt insan yetiştirme ile alakalı olup toplumların gelişip şekillenmesinde de birinci derecede rol oynamaktadır, dedi.”

Öğretmenler günü mesajlarının okunması, günün anlam ve önemini içeren konuşmaların yapılması, stajyerliği kalkan öğretmenlerin ant içmeleri ile devam edildi. Katılımcılara verilen kokteylin ardından program sona erdi.

GÜROYMAK'TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, ilçedeki okulları gezerek öğretmenlerin gününü kutladı.
Her gittiği okulda öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Kaymakam Kaya, “Bizim için bir gün değil her gün anneler ve babalar günüdür, aynı zamanda Öğretmenler Günü’dür. Geçen yıl öğretmenlerimizden çok verim aldık. Bu yıl da yine aynı fedakarlığı bekliyoruz.

Sonuçta öğretmenliğin ne kadar onurlu, gururlu bir meslek olduğunu ben size anlatacak değilim. Bir insanı yetiştirmek, bir insanı değiştirmek bir dünyayı değiştirmeye bedeldir. Bunun da farkındasınız zaten. Bir öğrencinin dünyasına girmeniz, o öğrencinin hayatının şekillenmesinde çok önemli bir faktör olmaktasınız. İhtiyaç ve sıkıntılarınızda bizleri yanınızda bulacaksınız. Sizlerden istirhamımız sadece öğrenciyi değil veliyi de kazanalım, aileleri de kazanalım. Hem böyle olursa öğrencinin ve velinin devlete ve sizlere olan güveni pekişecektir. Öğrencinin gönlüne girebilmek çok onurlu bir şeydir" dedi.

Kaya, gittiği her okulda öğretmenlere çiçek vermeyi de ihmal etmedi.

TATVAN'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Tatvan Valide Sultan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tatvan Valide Sultan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Bulduk, meslektaşlarının gününü tebrik ederek, programda emeği geçen öğretmen, öğrenci ve idarecilere teşekkürlerini iletti.

Günün anısına bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ise, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, “Öğretmenlik mesleği son derece kutsal ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Bu vesile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum.” Dedi.

Ardından öğretmenler adına Tatvan Valide Sultan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Bulduk’a gül takdim eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’da “Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yetişmesinde her türlü fedakarlığı gösteren siz değerli öğretmenlerimize borçluyuz. 24 Kasım öğretmenler gününüzü tebrik ediyor, icra ettiğiniz bu kutsal görevde başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler, oratoryo ve sinevizyon gösterisi sunuldu.

Kültür Merkezinde düzenlenen program öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.

Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Kaymakamımız Sayın Murat Erkan tarafından programı hazırlayan öğretmen ekibine kalem seti hediye edilirken, ilçe merkezi ve bağlı köylerde görev yapan tüm öğretmenlere ise çiçek gönderildi.

Tatvan Kültür Merkezinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamımız Sayın Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kurum amirleri, öğretmeler ve öğrenciler katıldı.

ADİLCEVAZ'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Adilcevaz ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Belediye meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan program, Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda devam etti.

Burada Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğuna vurgu yapan Belediye başkan yardımcısı İzzet Ekem, yaptığı kısa konuşmada; "Öğretmenlerimiz kendilerini topluma kabul ettirdikleri müddetçe emekli olduklarında bunun faydalarını göreceklerdir. Çünkü bugünün öğretmenleri zamanı geldiğinde bu ülkenin ve ilçenin yöneticileri olarak kabul göreceklerdir. Öğretmenlerimizin anne babadan sonra bu çocuklar üzerinde emekleri vardır. Çocuklar anne ve babadan sonra okulda öğretmenlerini örnek alırlar. Öğretmenlik görevi kutsal bir görevdir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü saygıyla kutluyorum" dedi.

Emekli olan Adilcevazlı öğretmenlerin slayt gösterisinin ardından, ilçede görev yapan 51 öğretmen adayı yemin etti.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet YİBO konferans salonunda düzenlenen programa Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, İlçe Emniyet Müdürü Davut Küçüker, Emniyet müdür yardımcısı Erdem Uçak ve çok sayıda öğretmen katıldı.

HİZAN'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla okulları ziyaret ederek öğretmenlere çiçek dağıttı.

Karasu Yatılı Bölge Okulu (YBO) ve İstiklal İlköğretim okullarını ziyaret eden İnci, okul idarecileri ve öğretmenlerin gününü kutlayarak çiçek dağıttı.

Dünyanın her tarafında öğretmenlerin, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurları olduğunu belirten İnci, "Ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıracak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakarlıkla, eğitimle, öğretimle geleceğe hazırlayan öğretmenler, çok özel ve kutsal bir mesleği yerine getirmektedir" dedi.

Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen İnci, topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğunu, ancak bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleğinin ayrı bir kutsallık taşıdığını ifade etti.

İnci, "Ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakarlıkların en büyüğünü gösteren öğretmenler, eğitmeyi ve öğretmeyi ideal olarak benimser" diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğretmenler, İnci'ye teşekkür etti.

İnci'ye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan'da eşlik etti.

AHLAT'TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Ahlat ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenk bırakılması ile başlayan program daha sonra Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonu’nda devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden yaptı. Özden, böyle kutsal bir mesleği bir günlük programla anmanın, onun önemini anlamak açısından yeterli olmayacağını ifade ederek, “Ancak birlik beraberliği sağlama, sorunlarımızı konuşma ve çözüm yollarını arama; en önemlisi de öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlama ve kamuoyu oluşturma açısından önemlidir” dedi.
Konuşmanın ardından Öğretmenler Günü ile ilgili bir slayt gösterimi sunuldu. Daha sonra öğrenciler tarafından oynanan skeç bol bol alkış toplarken, oratoryo sunumu ve koronun seslendirdiği şarkılar ise beğeni kazandı. Daha sonra şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Program, öğretmenlerin yemin töreninin ardından emekli öğretmenler tarafından yeni atanan öğretmenlere gül takdimi ile sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programına Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu, Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Zeki Şafak, Askerlik Şube Başkanı Personel Üsteğmen Fatih Koştan, bazı kurum amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-ogretmenler-gunu-kutlamalari-4531.html