Bitlis ve ilçelerinde Mevlid-i Nebi Haftası

Kategori: Bitlis - Tarih: 16 Kasım 2018 19:08
Bitlis ve ilçelerinde Mevlid-i Nebi Haftası

Bitlis merkez ve ilçe müftülükleri tarafından, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Vali Oktay Çağatay, Mevlid-i Nebi Haftası'nın hayırlar getirmesini Allah'tan diledi.

Milletin Peygamber sevgisini hiçbir zaman hayatından çıkarmadığını vurgulayan Vali Çağatay, şöyle konuştu:

"Doğum, düğün ve ölümlerde hep onu andı. Ona hürmeten mevlitler ve programlar düzenledi. Bugün de burada onu anmak ve dünyaya teşriflerini bir kez daha yad etmek için toplandık. Bu haftanın 'Hazreti Peygamber ve Gençlik'. Gençlik milletimizin, geleceği, umudu ve yarınıdır. Çevresindeki bütün insanlarla iyi ilişkiler içinde olan sevgili Peygamberimiz yaşarken de samimi bir ilişki ve iletişim kurmuştur. Ümmet olarak birlik ve beraberlik anlayışı içinde daha da kenetlenerek idrak edeceğimiz Mevlid-i Nebi Haftası'nın güzel sonuçlar getirmesini niyaz ediyorum."

İl Müftüsü M. Faysal Geylani ise, teması "Hazreti Peygamber ve Gençlik" olan Mevlid-i Nebi Haftası'nın Türkiye ve İslam alemine mübarek ve hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, "Hazreti Peygamber ve Gençlik" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Geylani'nin, Vali Çağatay'a plaket takdim etmesi ve ilahilerin okunmasının ardından sona erdi.

Programa, Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, kurum amirleri, müftülük personelleri, kanaat önderleri ve öğrenciler katıldı.

TATVAN

Tatvan İlçe Müftülüğü tarafından "Hazreti Peygamber ve Gençlik" konulu panel düzenlendi.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen panel, Tatvan Kültür Merkezinde düzenlenendi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen panelde, katılımcılar tarafından "Hazreti Peygamber ve Gençlik" konuları anlatıldı.

Panel sonrası kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Panelin önemine vurgu yapan Kaymakam Özkan, "Bizleri bu günlere kavuşturan Cenab-ı Allah'a şükürler olsun. Yüce Mevla bu dünyada Peygamber Efendimizin izinden, ahirette de nurlu yüzünden ayırmasın. Bu vesile ile Mevlid-i Nebi Haftası'nın şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum" dedi.

Düzenlenen programa Kaymakam Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

GÜROYMAK

Güroymak Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla 'Peygamberimiz ve Gençlik' konulu bir konferans düzenlendi. 

Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulunda düzenlenen konferans, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
Kaleli Köyü İmam Hatibi Necmettin Çiftçi tarafından okunan Kur'an tilavetinin ardından bir konuşma yapan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.  Konferansın önemine vurgu yapan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Bizleri bu günlere kavuşturan Cenab-ı Allah'a şükürler olsun. Yüce Mevla bu dünyada Peygamber Efendimizin izinden, ahirette de nurlu yüzünden ayırmasın. Bu vesile ile Mevlid-i Nebi Haftası'nın şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum dedi.
Peygamber Efendimizin (sav) doğumunu Hicri takvimde Mevlid-i Nebi olarak kutladıklarını ifade ederek, programa katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti. 
Daha sonra Gaziantep Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Aslan tarafından Peygamberimiz ve Gençlik konulu konferans verildi. 
Düzenlenen konferansa Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Emniyet Amiri Erbil Başar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

AHLAT

Ahlat Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla 'Peygamberimiz ve Gençlik' konulu bir konferans düzenlendi.

Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen konferans, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Abdurrahman Gazi Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu öğrencilerinden Doğukan Yeğin tarafından okunan Kur'an tilavetinin ardından bir konuşma yapan Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, Peygamber Efendimizin (sav) doğumunu Hicri takvimde Mevlid-i Nebi olarak kutladıklarını ifade ederek, programa katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir tarafından "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans verildi.

Konferans sonunda Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Demir'e Ahlat bastonu hediye edildi.

Düzenlenen konferansa Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-mevlid-i-nebi-haftasi-12051.html