Bitlis ve İlçelerinde kar temizleme çalışmaları

Kategori: Bitlis - Tarih: 4 Aralık 2015 16:32
Bitlis ve İlçelerinde kar temizleme çalışmaları

Bitlis ve İlçelerinde kar yağışı sonrası, karla mücadele çalışmaları Belediyeler tarafından sürüyor.

BİTLİS

Bitlis Belediyesi ekiplerince, kent merkezinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yürütülüyor.
Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince yürütülen çalışmaları inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Daşdemir Dağkıran, dünden itibaren ekiplerin mahallelerde kar temizleme çalışması yaptığı belirtti.
Dağkıran, ana ve ara sokaklarda tuzlama yapıldığı araçların giremediği sokakların ise elle tuzlandığını bildiren Dağkıran, kent merkezinde araçlar parklarından dolayı yol kenarlarının akşam saatlerinde temizlendiğini ifade etti.
Çalışma yürütülen cadde ve sokaklardaki esnaf ve vatandaşlarla da görüşen Dağkıran, halkın yürütülen çalışmalardan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, karla mücadele ekibine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

GÜROYMAK

Güroymak Belediyesi ilçede kar yağışı sonrası, karla mücadele çalışmaları yürütüyor.
Kar yağışının olumsuz etkilendiği ilçede, belediye bünyesindeki Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçenin ana artel ve işlek yolları başta olmak üzere, mahalle ve sokaklarında 24 saat kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Yol açma çalışmaları yanı sıra vatandaşların yaya geçidini sağlık ve güvenli bir şekilde sağlayabilmesi için kaldırımlarda kar küreme çalışması yapılıyor. 

TATVAN

Tatvan Belediyesi, ilçede başlayan yoğun kar yağışıyla beraber karla mücadele çalışmalarına başladı.
İlçede yoğun bir şekilde yağan karın günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için belediye ekipleri tarafından 7 ayrı bölgede cadde, sokak ve kaldırımlarda kar küreme çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar kapsamında yoğun olarak kullanılan caddeler, mahalle yolları, okul yolları, bahçeleri ve ana arterleri temizleyen ekipler, minibüs güzergâhlarını ulaşıma açık hale getirdi.

İlçede ki karla mücadele çalışmalarını 12 iş makinesi ve 70 personel  ile yürüttüklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı müdahale için önceden planlama yapıldığını ve ilçeyi 7 bölgeye ayırarak görev dağılımı yaptıklarını ayrıca karla mücadele ekiplerinin 24 saat görev başında olduklarını hatırlatarak hastalık, doğum ve benzeri acil durumlar için hazır kıta beklediklerini vurguladı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-kar-temizleme-calismalari-6973.html