Bitlis ve İlçelerinde Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Kategori: Güncel - Tarih: 29 Ekim 2015 19:36
Bitlis ve İlçelerinde Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıl dönümü dolayısıyla törenlerle kutlandı.

TATVAN

Havanın yağışlı olması nedeniyle Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Garnizon Komutanı Arif Settar Afşar ile Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Erkan, şöyle konuştu:

"Vatanımızın müstesna, her mevsimi ayrı güzel bu köşesinde, bölgenin cazibe merkezi ve istikbali olan Tatvan'ımızda, şanlı ve köklü mazimiz ve umutlu ikbalimizin Ulu Önder Atatürk'ün, şehit ve gazilerimizin, insanlığın önüne yepyeni ve eşsiz bir medeniyetle çıkmış büyük milletimizin huzurunda Cumhuriyetimizin 92. yılını kutlamak üzere bir araya geldik. Bugün sizlerin huzurunda bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizden aldığımız cesaret ve güvenle şunu söylemek isterim ki dünyanın kaderini tayin eden, kendi istikbalini dünyanın istikbali yapan bir milletin fertleri olarak kendimize, mazimize ve istikbalimize güvenim tamdır. Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha tebrik eder, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım."

Ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi sunuldu ve gösteriler yapıldı.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

GÜROYMAK

İlçedeki tören havanın yağışlı olması nedeniyle Güroymak Kültür Merkezi Konferans Salonun'da düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kaymakam Muharrem Eligül, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Eligül, "Milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen, umutsuzluğa kapılmadan, inanç ve kararlılıkla mücadele edip büyük bir zafer kazandı. Bu zaferi de Cumhuriyet ile taçlandırdı" dedi.

Ardından Erigül, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Kerem Güvener, yapılan atletizm, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verdi.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, kurum amirleri, öğrenciler katıldı.

ADİLCEVAZ

İlçedeki tören havanın yağışlı olması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonun'da düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, minik öğrenciler tarafından Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek'e çiçek takdim edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Özbek, Cumhuriyet'in 92. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Cumhuriyetin ilanının, milletin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Özbek, şöyle konuştu:

"Bu büyük günde cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimiz Atatürk'ün önderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Cumhuriyetimizin kazanımlarını pekiştirmek için yapmamız gereken, cumhuriyetimizin temel ilkelerini muhafaza etmektir. Anayasamızın değişmez hükümleriyle belirlenmiş olan cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini bir bütün olarak savunmalı ve daha da kökleştirmeliyiz. Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, cumhuriyetin çok yönlü kazanımlarının, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan, üretken ve çağın gerektirdiği beceri ve bilgilerle donatılmış, demokrasiden ödün vermeyen, sağlam değer yargılarını benimseyen bireyler, toplumsal gelişmenin öncüsü olacaktır. Bu inanç ve coşkuyla, hepimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, çocuklara ve gençlerimize sevgilerimi, bizi yetiştiren büyüklerimize saygılarımı sunuyorum."

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Programa, Kaymakam Özbek, Belediye Başkan Vekili Fikri Ölçücü, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Çullu, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, İlçe Müftüsü Sait Dizen, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HİZAN

Hizan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlayan Kaymakam Yakup Bölükbaşı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Büyük Önder Atatürk'ün eseri, bir büyük devrim ve millete eşsiz bir armağan olan cumhuriyetin ilanının 92. yılını kutlamanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Tüm gazi ve şehitleri saygıyla anan Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere özellikle cumhuriyeti bize emanet eden, Kurtuluş Savaşında gazi ve şehit olmuş, bu mukaddes emanetleri bizlere emanet bırakan, tüm gazi ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Devletin gücünü hukukla sınırlayan, tüm vatandaşlara yönetimde eşit söz ve temsil hakkını tanıyan cumhuriyet rejimi, bu yönüyle hep sözü edilen devlet ve millet bütünleşmesinin hakiki kaynaklarından biridir. İnsanlara hak ve sorumluluk sahibi yurttaş sıfatını kazandıran cumhuriyet, maddi ve manevi kalkınmanın da önünü açmıştır."

Tören, öğrencilerin şiirler okumasıyla sona erdi.

AHLAT

Cumhuriyet Bayramının 92. yıl dönümü ilçemizde düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 92. yıl dönümü töreni Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nun makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra Ahlat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor salonunda devam eden programda Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram ve Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban; öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "92.Yılında Cumhuriyetimiz" konulu kompozisyon, şiir, resim dalında ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Ahlat Halk Eğitimi Merkezi halk oyunu ekibinin folklor gösterileri ve öğrencilerin bayrak gösterisi ile birlikte kutlama töreni sona erdi.

MUTKİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 92. Yılı coşku ile kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalara 9.30’da Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ve 10.00 da Mutki YBO Salonu’ndaki kutlama programı ile devam edildi.

Saat 10.00’da başlayan programa İdari, Adli ve Askeri erkanının yanısıra, Sivil Toplum ve Siyasi Parti temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerle halktan katılım oldu. Programda konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç Cumhuriyete, birlik ve beraberliğe ilişkin mesajlar verirken, çeşitli şiirler, marşlar, sergilendi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-cumhuriyet-bayrami-kutlamasi-6778.html