Bitlis ve İlçelerinde Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü programı

Kategori: Bitlis - Tarih: 18 Mart 2022 19:13
Bitlis ve İlçelerinde Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü programı

Bitlis ve ilçelerinde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla anma programı ve çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

BİTLİS

Bitlis Şehitliği'nde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla anma programı ve çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis Belediye Başkan Vekili Gökhan Tokmak, kurum amirleri, gaziler ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası ziyaret edin şehitliklere karanfil bırakıldı ve dualar okundu.

Bitlis Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Belediye Başkan Vekili Gökhan Tokmak, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, kurum müdürleri ile öğrenci ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Şefik Çelik'in günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması ile devam etti. Programın devamında ise Çanakkale destanını anlatan şiirler okunup, günün anlam ve önemi anlatan video gösterimi yapıldı.

Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Çanakkale Türküleri adlı müzik dinletisi ile program sona erdi. 

GÜROYMAK

Güroymak’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma programı ve çelenk sunma töreni düzenlendi.

Güroymak Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Üstçavuş Merve Doğan, Biz bugün bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek ve Çanakkale Şehitlerini ha ırlamak üzere huzurunuz da buradayız. Bugün Dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak elmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengesinin tamamen değiştiği olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıkların doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur dedi.

Program kapsamında Asri Mezarlığında şehit askerler için İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından resmi tören düzenlendi. İl Müftüsü Murat Demir tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okundu. Güroymak Yatılı Bölge Okulunda konferans salonunda devam eden programda, Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulu müdürü Hikmet Aslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirlerin okunduğu programda, sinevizyon ve tiyatro gösterisi yapıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ramazan Cankaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Barış Ulucanlı, Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

TATVAN

Tatvan'da “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitler Anma Günü” dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Kaymakamlığımız bahçesindeki çelenk sunma töreniyle başlayan program, Tatvan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programı ile devam etti. 

Kültür merkezinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunup, şehitler için dua edildi. Slayt gösterisi, tiyatro oyunu ve şiirlerin okunduğu program resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Aynı program kapsamında ayrıca; şehitlikler ve şehit aileleri ziyaret edilirken, İbadullah Camii’de de şehitler için Mevlit programı düzenlendi. 

Düzenlenen program şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen yemek programı ile sona erdi. 
Tatvan Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen programa, Bitlis Vali Yardımcısı ve Tatvan Kaymakam Vekili İzzet Cem Eser, askeri erkan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

HİZAN

Hizan’da “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Hizan Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Günün anlam ve önemine belirten konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu programda, sinevizyon gösterisi yapıldı. Program, öğretmen ve öğrencilerden oluşan koronun müzik dinletisiyle sona erdi.

Programa, Hizan Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Hizan Belediye Başkan Yardımcısı Feyzullah Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Elif Erbay Mahmutoğlu, İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Muharrem Volkan Karalı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yağar, İlçe Emniyet Amiri Mahmut Metin Eyidoğan, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

ADİLCEVAZ

Adilcevaz Belediye meydanında “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla, şehitleri anma programı ve çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Çelenk sunma töreni sonrası şehit aileleri ziyaret edildi. Ardıından, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edilmesinin akabinde, Adilcevaz İlçe Sosyal Hizmet Merkezi’nde Adilcevaz Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği program gerçekleştirildi.

Programa, Adilcevaz Kaymakamı İsmail Demir, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Cunhuriyet Savcısı Mehmet Ali Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yalçın Gürenci, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Emin Özbaba, kurum amirleri, vatandaşlar, gazi ve şehit yakınları katıldı.

AHLAT

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.
Kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda Sadullah Gencer Anadolu Lisesinin düzenlediği programla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Askerlik Şube Başkanı Nuri Başpınar tarafından yapıldı.
Daha sonra program Çanakkale Ruhu ve 120 adlı video gösteriyle devam etti. Öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı.
Ardından 18 Mart dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle birlikte sona erdi.
Program sonunda Kaymakam Fikret Dağ ve Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban beraberindekilerle birlikte Ahlat Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.
Daha sonra Ahlat şehitliğini ziyaret eden protokol, burada şehitler için dua etti.
Düzenlenen programa Meslek Yüksekokul Müdürü Harun Koçak, Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Emrah Alkan, Emniyet Müdürü İsa Coşar, kurum amirleri, gazi ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-canakkale-zaferi-nin-107-nci-yildonumu-programi-24751.html