Bitlis ve İlçelerinde Çanakkale Şehitleri Anıldı 2019

Kategori: Bitlis - Tarih: 18 Mart 2019 16:34
Bitlis ve İlçelerinde Çanakkale Şehitleri Anıldı 2019

Bitlis ve İlçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis'te gün dolayısıyla şehit güvenlik korucusu Nihat Çaprak'ın kabri başında anma programı yapıldı. Şehitliğe çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okundu ve şehitler için saygı atışı yapıldı. Kıdemli Çavuş Ayşe Özden tarafından 18 Mart metni okunurken, program sonunda Çaprak'ın mezarına karanfil bırakıldı. Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay ile programa katılan kurum amirleri şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Gün dolayısıyla ayrıca Ulu Cami'de öğle namazından sonra şehitler için mevlit okutuldu.

TATVAN

Tatvan Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam etti.

Tatvan İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri tarafından Çanakkale konulu şiirlerin okunduğu program, sinevizyon gösterisi, tiyatro gösterimi ve ödül töreniyle sona erdi.

Ardından İbadullah Camisinde şehitler için mevlit okutuldu.

Programa, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, askeri erkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

GÜROYMAK

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Güroymak Asri Mezarlığında saygı atışı yapılarak şehitler için dualar edildi.
Güroymak Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda düzenlenen programda, şiirler okundu ve tiyatro gösteri sahnelendi.

Programa, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erbil Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, İlçe Müftüsü Metin Erten, kurum müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

HİZAN

Hizan Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi İlçenin Merkez Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hizan İlçe Jandarma Komutanlığının ortaklaşa hazırladıkları programla kutlandı.

MUTKİ

Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemini vurgulamak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Serkan Şahin ve İlçe protokolü katıldı.

AHLAT

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından, Çanakkale Türküsü ve Çanakkale videosunun izletildiği programda öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Şehit Kınalı Hasan piyesi sahnelendi.

Ahlatlı şehitlerin anlatıldığı video gösterisi sırasında şehit aileleri ve vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Program, "Şehitler Ölmez" gösterisi ve günle ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

ADİLCEVAZ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle Kaymakam Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçe protokolü, gaziler, şehit aileler ve vatandaşlar ilçede düzenlenen programda bir araya geldi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-canakkale-sehitleri-anildi-2019-12456.html