Bitlis ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları 2018

Kategori: Bitlis - Tarih: 30 Ağustos 2018 21:43
Bitlis ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları 2018

Bitlis ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

BİTLİS

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erhan Demir, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın mesajlarının okunduğu program; şiirlerin okunması, Vali İsmail Ustaoğlu'nun tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. 

TATVAN

Tatvan Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Tatvan Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Hakan Yaşar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şiirlerin okunması ile devam eden program, tebriklerin kabulü ile sona erdi.

Programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, askeri erkan, STK temsilcileri, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

GÜROYMAK

Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği tören, tebriklerin kabulü ile sona erdi.

Törene Güroymak Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Erdemir, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

AHLAT

Ahlat Kaymakamlığı önünde yapılan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçe Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Bahri Sivaslıoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam eden tören, şiirlerin okunması, tebriklerin kabul edilmesiyle sona erdi.
Törene Ahlat İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Emrah Alkan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Osman Ertan, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ADİLCEVAZ

Adilcevaz Belediye meydanında düzenlenen tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Ardından Jandarma Üsteğmen Yalçın Gürenci, günün anlam ve önemli belirten bir konuşma yaptı. Şiirlerin okunmasının ardından Kaymakam Arif Karaman ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy tarafından tebriklerin kabul edilmesiyle program sona erdi. Törene Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Ergül, Kamu Kurum amirleri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


HİZAN

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
İlçe Tabur Komutanı Binbaşı Ümit Duyu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören, kaymakamlık makamında tebriklerin kabul edilmesiyle son buldu.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-30-agustos-zafer-bayrami-kutlamalari-2018-11762.html