Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim kutlamaları nedeniyle tören düzenlendi

Kategori: Bitlis - Tarih: 29 Ekim 2020 14:08
Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim kutlamaları nedeniyle tören düzenlendi

Bitlis ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis’te Cumhuriyetin kuruluşunun 97’ncı yılı kutlamaları ve tebrikat kabul töreni koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında Valilik Protokol Bahçesinde gerçekleştirildi.

Saat 10:00’da başlayan törene Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcıları Tamer Kılıç ve Nursel Özdemir, Bitlis Belediyesi Başkanı Vekili Necmi Menteş, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, kurum amirleri, Sivil Toplum Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay tören alanında bulunanların bayramını kutlaması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Bitlis Valisi Oktay Çağatay yaptığı konuşmasında; “Bugün burada, Devletimizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzyıllarca bu topraklara sahip olmak isteyen itilaf devletlerinin, parçalayarak işgal ettikleri vatanımızda, bağımsız, hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamış, İstiklal Savaşımız; işgalcilerin üstün silah ve her türlü desteğe sahip kuvvetlerine karşı, 7’den 70'e, herkesin katılarak, dişiyle, tırnağıyla kazandığı, örnek bir mücadele olarak dünya tarihine geçmiştir. Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan Büyük Türk Milleti Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır. Demokratik, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe daha iri ve diri olma azmimizi yenilemektedir. Biliyoruz ki; ay yıldızlı bayrağımızın altında vakit tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, bu aziz vatan için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Vali Çağatay, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları dolayısıyla Tebrikleri kabul etmesinin ardından kutlama ve tören sona erdi.

GÜROYMAK

Güroymak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Emre Zeyrek, törende yaptığı konuşmada, tarihten silinmek istenen Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde destansı bir mücadeleyle kazandığı Kurtuluş Savaşı'nın hemen ardından ilan edilen Cumhuriyet'in 97. yıl dönümü kutlamanın heyecanını, gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyet'in kolay ilan edilmediği vurgulayan Zeyrek, şöyle konuştu:"Ya İstiklal ya ölüm' diyerek yokluklar içinde cephelere koşan aziz milletimizin yazdığı destanın adıdır Cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti 97 yıllık kazanımlarının yanında son yıllarda gösterdiği atılımlarla, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemekte, yükselişini sürdürmektedir. Ülkemiz bu yükselişi sürdürürken yaşadığı 15 Temmuz hain darbe girişimi ve son dönemlerde hemen güneyimizde oynanan senaryolarla tarihinin en kritik süreçlerinden birini yaşamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Güroymaklı hemşerilerimin, milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve bu topraklar için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."Törene, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Barış Ulucanlı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Gölükcü, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

TATVAN

Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen tören, şiirlerin okunmasıyla devam etti.Törende konuşan Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Cumhuriyet'in ülke ve millet için faziletli bir yönetim sistem olduğunu belirterek, "Sevgili gençler, ülkemizi koruyup kollamak, ilerletmek sizlerin görev ve vazifesidir." dedi.

Törene, Garnizon Komutan Vekili Albay Hüseyin Deniz, Belediye Başkan Vekili Necdet Ökmen, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yalçın Özkubat, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

HİZAN

Hükümet Konağı bahçesinde Kaymakam Muhammed İkbal Yelek'in katılımları ile gerçekleşen programda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Muhammed İkbal Yelek günün anlam ve önemini yaptığı konuşmasında; "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen Türk Milletinin, bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanıyla taçlandığı tarihi bir gündür. Yakın zamanda 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrası yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki; iradesine ve bağımsızlığına kasteden, ülkemizin üstüne karabasan gibi çökmek isteyen, kökleri dışarıda olan terör örgütlerine ve işbirlikçilerine karşı kahraman milletimizin, Milli Mücadele döneminde olduğu gibi, yine yekvücut olup canını siper etmekten bir an bile tereddüt etmediğine bir kez daha şahit olduk. Zira bu millet; vatan, bayrak ve istiklali söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, yüzlerce yıllık tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha kutlar şükranlarımı sunarım" dedi.

Kaymakam Yelek'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak program sona erdi. Düzenlenen programa Kaymakam Muhammed İkbal Yelek, Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş, İlçe Tabur Komutanı Binbaşı Bahadır Seferoğlu, kurum müdürleri ve birim amirleri ile birlikte öğrenciler katıldı.

AHLAT

Hükümet konağı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu.Tören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Ahlat Cumhuriyet Başsavcısı Gonca Bay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Emrah Alkan, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

MUTKİ

Hükümet konağı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; Kaymakam Necdet öZDEMİR, Belediye Başkan vekili Mehmet Avşaroğlu, Cumhuriyet Savcısı Murat Erbaş, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımlarıyla kutlandı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-29-ekim-kutlamalari-nedeniyle-toren-duzenlendi-24079.html