Bitlis ve İlçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2018

Kategori: Bitlis - Tarih: 23 Nisan 2018 16:46
Bitlis ve İlçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2018

Bitlis merkez, Tatvan, Güroymak, Ahlat, Mutki ve Hizan ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

BİTLİS

İsmail Eren Spor Kompleksinde gerçekleştirilen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, "Anadolu coğrafyası dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Şanlıurfa Göbeklitepe'deki 12 milyonluk anıt, medeniyetlerin beşiği olan toprakların üzerinde yaşadığımız bu vatana ait olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Korkmaz'ın konuşmasının ardından anasınıfı öğrencilerinin gösterileri yapılırken, 23 Nisan münasebeti ile yapılan yarışmalarda dereceye girenlere de ödüller verildi.

Kutlama programı; müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri ile son bulurken, programa Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Mehmet Demirtaş, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı.


TATVAN

Kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonunda devam etti.

Öğrencilerin şiirler okuyup, çeşitli gösteriler yaptığı programda, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

Törende ayrıca, PTT Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen oyun paketleri, Tatvan PTT Müdürü Muzaffer Akdeniz tarafından çocuklara dağıtıldı.

Programa Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜROYMAK

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunmayla başladı. Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu’nu makamında ziyaret eden Fatih Ortaokulu öğrencilerinden Muhammed İşçen Kaymakam koltuğunda ilçenin ve köylerin sorunlarıyla ilgili görüş alış verişinde bulundu. 
Daha sonra program Fatih İlkokulunda devam etti. Okuldaki törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Güroymak Fatih İlkokulu müdürü Faruk Uğuş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Uğuş, Türk milleti, dün olduğu gibi bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir dedi. 
Öğrenciler, şiir, halk oyunları ve diğer bazı gösteriler yaptı. Törende şiirler okundu ve okullar arası düzenlenen etkinliklerde başarı elde eden öğrencilere, ödüller ve kupalar verildi. 

Törene Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Erbil Başar, İlçe Cumhuriyet Savcısı Ceylan Fındıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak ve vatandaşlar katıldı.


AHLAT

Sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, daha sonra Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşmanın yapılması, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve değişik gösterilerin yapıldığı program, değişik yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, Ahlat İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, Emniyet Müdürü Erdem Yaban, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

MUTKİ

Mutki ilçesinde de Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ecvet Leventoğlu, 1. Dünya Savaşı'nda emperyalist güçlere karşı büyük bir bağımsızlık mücadelesinin verildiğini söyledi.

15 Temmuz'da milletin bir kez daha büyük bir mücadele örneği sergileyerek darbecilere fırsat vermediğini anımsatan Leventoğlu, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bizi biz yapan değerlerimizi unutmayalım. Bizi yıkmaya çalışanlara karşı, her zaman vatanını seven, koruyan, milli şuur ve birliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım." şeklinde konuştu.

Program, şiirlerin okunması, müzik dinletisi ve dans gösterilerinin ardından düzenlenen ödül töreniyle son buldu.

Programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ekrem Doğan, İlçe Emniyet Amiri Saffet Sami Bozkurt, kamu kurumlarının müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


HİZAN

Hizan'daki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Daha sonra ilçe stadyumunda devam eden törenlerde, öğrenciler hazırladıkları gösterileri sahneledi, şiirler okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından hazırlanan tören sona erdi.

Törene, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-2018-11350.html