Bitlis ve İlçelerinde 23 Nisan Etkinlikleri

Kategori: Bitlis - Tarih: 23 Nisan 2015 22:04
Bitlis ve İlçelerinde 23 Nisan Etkinlikleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Bitlis ve İlçelerinde etkinlikler düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kurtuluş ve 8 Ağustos ilkokullarından seçilen 8 öğrenci ile 2 öğretmeni, Tekirdağ'a geziye gönderdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Olan, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, çocukların her günü bayram gibi yaşanması dileğinde bulundu.

Bu küçük bedenlere kaldırabileceklerinden daha fazla yük yüklendiğini bildiren Olan, şunları ifade etti:

"Yalnızca eğlenip, oynamaları ve gülmeleri gereken çocuklar, ağlamakta ve ağır şartlar altında çalışma hayatına atılmaktadır. Ülkemizde çocuk yaşta çalışma hayatına atılan çocuk sayısı çok fazla. Bu hazin tablo gözardı edilemez bir durum. Bu kötü gidişata dur demek için çabalarımız devam edecek. Çocuklarımıza eşitliğin ve adaletin olduğu, dil, din ve ırk ayrımının olmadığı bir dünyanın kapılarını açmak için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Günümüzde savaş ve göçlerin çocuklarda açtığı yaraları kapatmak hepimizin görevidir. Onlara bu acıları yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Belediye olarak çocuklarımızın daha keyif alabilecekleri bir hayatlarının olması için elimizden geleni yapamaya hazırız."

23 Nisan'da kardeş belediye olarak belirledikleri Süleymanpaşa Belediyesi ile ortak bir etkinliğe imza attıklarını belirten Olan, Süleymanpaşa Belediyesi'nin bu 23 Nisan'da Bitlisli öğrencileri misafir edeceğini bildirdi.

Olan, "Kurtuluş ve 8 Ağustos ilkokullarından seçilen sekiz öğrenci ve 2 öğretmeni, Tekirdağ'a geziye gönderdik. Öğrencilerimizin çok keyif alacağını düşünüyoruz. Bu geziye katkı sunan Süleymanpaşa Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


TATVAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tatvan ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, yağmur nedeniyle Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'ne alındı.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı.

Öğrencilerin hazırladığı gösteri, şiir, şarkıların yer aldığı etkinlikler, Kaymakam Murat Erkan ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle son buldu.


HİZAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hizan'da etkinliklerle kutlandı.

Hizan'da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama programı, daha sonra Süttaşı köyünde devam etti.

Etkinlikte, öğrenci ve yetişkinlere yönelik yapılan yarışmalarda renkli görüntüler oluşurken, bayram havasında geçen törene, yaşlılar ve köylüler yoğun ilgi gösterdi.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı milletçe, birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşadığını söyledi.

İnci, "Bu duygu ve düşüncelerle yarınlarımızın güvencesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından öğrenciler, şiirlerini okuyup, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Duvan, kurum amirleri, öğrenci, öğretmen ve köy sakinleri katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-23-nisan-etkinlikleri-5649.html