Bitlis ve İlçelerinde 19 Mayıs Coşkusu

Kategori: Bitlis - Tarih: 19 Mayıs 2016 19:08
Bitlis ve İlçelerinde 19 Mayıs Coşkusu

Bitlis ve İlçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı törenlerle kutlandı.

BİTLİS

Bitlis'teki 19 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Selahattin Eyyübi Caddesi'nde toplanan vatandaşlar ve öğrenciler ellerindeki Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada günü anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüller verildi. Program Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri Spor Bakanlığı arasında imzalanan 'Sağlıklı Beslenme, Hareketli Yaşam' projesi kapsamında 102 öğrenciye bisiklet dağıtımı ve halkoyunları gösterileriyle son buldu.

TATVAN

İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapılan gençlik yürüyüşüyle start alan kutlamalara ilçe stadyumunda devam edildi. Stadyumda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler; Kaymakam Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Garnizon Komutanı Arif Settar Afşar'ın törene katılan öğrenci ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti.

Akabinde ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Şahin Kardaş tarafından günü anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından ise, öğrenciler tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, gençlerin Ata'ya cevabı ve şiirler okundu. Daha sonra ise öğrencilerin mücadele sporları gösterisi, sportif etkinliklerin sunumu, halk oyunları gösterisi ve yarışmalar yapıldı.

Program düzenlenen ödül töreni ile öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Programın ardından Kaymakam Murat Erkan, hafta boyunca düzenlenen etkinliklerden dolayı görevli idareci ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

GÜROYMAK

Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama, ardından Mazik Dağı'nda devam etti. Güroymak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Şölen kapsamında burada bayrak boyama, doğa yürüyüşü ve uçurtma festivali yapıldı. Festival alanında yapılan programa İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yunus Emre Karamanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serdar Ergün, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

ADİLCEVAZ

Şehir stadyumundaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende çeşitli spor branşlarında yarışmalar düzenlendi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletler hediye edildi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'ndan sağlıklı yaşam kapsamında gönderilen bisikletleri öğrencilere hediye ettiklerini belirterek, "İnşallah bu tür faaliyetlerle gençlerimizi ve halkımızı spor yapmaya teşvik edeceğiz. Ayrıca öğrencilerimiz etkinlik boyunca güzel ve eğlenceli gösteriler sundu, kendilerini kutluyorum. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Çullu, Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, Kamu kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

AHLAT

Ahlat'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Program, sabah saatlerinde Abdurrahman Gazi Türbesi önünden başlayarak, Yukarı Çarşı Meydanı'na kadar süren gençlik yürüyüşüyle başladı. Dev bayrak eşliğinde tören alanına kadar yürüyen gençler, burada düzenlenen kutlama alanına ise mehter marşlarıyla girdi. Halkın büyük ilgi gösterdiği kutlamalarda davul zurna eşliğinde halay çekildi. Kurum amirleri, vatandaşlar ve gençlerin kol kola çektiği halaylar ise büyük beğeni topladı.

Meydanda devam eden kutlama programında tekvando gösterileri büyük beğeni ile izlenirken, oldukça çekişmeli geçen güreş müsabakaları ise büyük ilgi gördü. Daha sonra folklor gösterileri düzenlenirken, vatandaşlar ve kurum amirleri ise folklor ekibiyle birlikte halay çekti.

Programın ardından 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında 1 ve 2. TEOG sınavı sonuçlarına göre ilçedeki okullarda okuyan 8. sınıf öğrencilerinden 120 sorudan 100 ve üzeri net yapan 100 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapılırken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında yapılan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde dereceye giren sporculara protokol tarafından ödülleri verildi.

Düzenlenen ödül töreninin ardından "Sağlık için pedal çeviriyorum" etkinliği kapsamında şehir içinde yapılan bisiklet turunun ardından kutlama programı sona erdi.

HİZAN

Hükümet konağı önünde başlayan gençlik yürüyüşü, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şiar Gümüş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla son buldu.

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Gençlik Merkezince organize edilen yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.

Kutlamalara, Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin, İlçe Emniyet Amiri Kenan Rahat, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-19-mayis-coskusu-8134.html