Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinliği 2019

Kategori: Bitlis - Tarih: 10 Kasım 2019 13:19
Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinliği 2019

Bitlis ve ilçelerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında düzenlenen programlarla anıldı.

BİTLİS

Atatürk Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği program, daha sonra Kültür Merkezinde devam etti. Programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Merkezindeki program, Atatürk'ün hayatının anlatılmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

GÜROYMAK

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam ettiği. Daha sonra Güroymak YBO konferans salonunda yapılan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, öğrencilerin hazırlayıp sunduğu skeç ve oratoryo sahnelenerek, şiirler okundu.

10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Programa Güroymak Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı R. Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Amiri Erbil Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TATVAN

Kaymakamlık bahçesinde çelenk sunma töreni ile başlayan program, Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Tatvan Kültür Merkezinde düzenlenen anma programı ile devam etti. Kültür merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile start alan program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Program kapsamında ayrıca; şiirler okunarak, slayt ve video gösterimleri yapıldı. Düzenlenen program, koronun seslendirdiği türküler ile sona erdi.

Programa Kaymakam Mehmet Ali Özkan'ın ve Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, protokol üyeleri, askeri erkan, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HİZAN

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen çelenk sunma, Hizan Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam etti.

Çeşitli okulların öğrencileri tarafından Hizan Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına, Hizan Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanı Cezail Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Türkmen, İlçe Tabur Komutanı Bahadır Seferoğlu, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan anma programında öğrenciler ve öğretmenler şiirler ve türküler seslendirdiler. Ardından anaokulu öğrencileri tarafından sergilenen oyunlarla birlikte Atatürk portresinin yapılmasıyla program devam etti. Program, öğrencilerin Mustafa Kemal Atatürk oratoryosu ile sona erdi.

AHLAT

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81.yıl dönümü dolayısıyla sabah saatlerinde Kaymakamlık önünde Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı. Program Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi konferans salonunda devam etti.

Burada ki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yunus Ensari Ortaokulu öğretmenlerinden Uğur Altaş yaptı. Ardından Atatürk konulu slayt gösterisi izlenirken, program öğrenciler tarafından okunan şiirler, oratoryo gösterisi, koro ve Atatürk ilkeleri gösterisiyle birlikte sona erdi.

Programa, Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Hanbay, Cumhuriyet Savcısı Melek Ölmez, Hakim Selin Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Emrah Alkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ADİLCEVAZ

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81.yıl dönümü dolayısıyla İlçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Saat 09.05’de iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonunda Adilcevaz ilk ve ortaokulu, Hıdırşah İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından ortak hazırlanan şiir, oratoryo ve gösterilerin ardından ilçede çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anma etkinliği programına Adilcevaz Kaymakamı Tunahan Çil, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-10-kasim-ataturk-u-anma-etkinligi-2019-13158.html