Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım Anma Törenleri

Kategori: Bitlis - Tarih: 10 Kasım 2018 13:23
Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım Anma Törenleri

Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 80. yılında Bitlis ilçelerinde düzenlenen törenle anıldı.

Bitlis

Gökmeydan'da gerçekleştirilen törende Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Tatvan

Kaymakamlık bahçesinde çelenk sunma töreni ile başlan anma programı Tatvan Kültür Merkezi'nde devam etti. Kültür merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. İlçemiz Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan programda ayrıca gösterilerin sunularak, şiirlerin okundu ve Atatürk'ün hayatından kesitlerden oluşan slayt gösterisi sunuldu. Hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona eren program sonrasında İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, programın düzenlenmesinde emeği geçenleri teşekkürlerini iletti. Program kapsamında ayrıca Atatürk konulu fotoğraf sergisi açıldı. Davetliler program sonrası sergiyi gezdi.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, askeri erkan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Güroymak

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yıldönümü dolayısıyla Güroymak’ta anma programı düzenlendi. 

Güroymak Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saat 09.05'te çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Kaymakamlık bahçesinde çelenk sunma töreni ile başlan anma programı Güroymak YİBO konferans salonunda devam etti. Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar okundu. Daha sonra Atatürk'ün hayatından kesitlerden oluşan slayt gösterisi sunuldu. Hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona eren program sonrasında Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu programın düzenlenmesinde emeği geçenleri teşekkürlerini iletti. 
Düzenlenen programa Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Jandarma Bölük komutanı Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Amiri Erbil Başar, polis, askeri erkan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hizan

Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili  Bülent Hamitoğlu’nun çelenk bırakmasıyla başlayan program, saat 09.05’te ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Anma programına daha sonra Kültür Merkezinde Şehit Öğretmen Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık Ortaokulu tarafından düzenlenen programla devam edildi. Program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından ‘Atatürk’ konulu videonun izlenmesi ve öğrenciler tarafından şiir okunması ile devam etti. Öğrencilerden oluşan koru tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. 

Düzenlenen anma programına Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, İlçe Tabur Komutanı Yarbay Ümit Duyu, İlçe Jandarma Komutanı Fikret Çetin Kale ve kurum amirleri, STK temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Adilcevaz

İlçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan programda, 09:05’de iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indirildi. Ardından Adilcevaz halk eğitim merkezi salonunda Adilcevaz ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, oratoryo ve gösteriler yapıldı.

Anma etkinliği programına Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman Belediye Başkanı Necati Gürsoy Cumhuriyet Başsavcısı Osman Baturay Teymur ve çok sayıda vatandaş katıldı.



 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilcelerinde-10-kasim-anma-torenleri-12023.html