Bitlis ve İlçe Köy Yollarına Kilitli Parke Taşı

Kategori: Güncel - Tarih: 23 Kasım 2013 09:49

Bitlis ve ilçelerine bağlı köylerin yolları kilitli parke taşıyla döşeniyor.

Ahlat ilçesinin Serinbayır köyünde parke döşeme çalışmalarını inceleyen Vali Veysel Yurdakul, özellikle il merkezi ve ilçelerde, köylerin altyapısının düzenlenmesi, geliştirilmesi ve yaşanılabilir alanlar oluşturulması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
 
İl genel meclisinin, encümenlerin ve il genel sekreterinin, köylünün hayat standardını geliştirebilmek ve refahını artırmak için çalıştığını ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
 
"Serinbayır köyümüzde yaklaşık 199 bin lira harcayarak, yola kilitli parke taşı döşedik. Parke taşı döşenen 7 bin 700 metrekarelik yolu inceledik. Çalışmalar köyümüze gerçekten bir renk katmış ve güzelleştirmiştir. Darısı diğer köylerimizin başına. Şimdiye kadar 6 köyümüzün içini parkeyle kapladık. 21. yüzyılda yaşıyoruz. Bu tür çalışmaların olması ve köydeki vatandaşların rahat yaşaması gerekiyor. Köylerde oyun parkı ve kanalizasyon hizmetlerinin yaygınlaştırılması lazım. 2013 yılında köylerin altyapısına ağırlık verdik. Önümüzdeki yıl da sağlam altyapı üzerine asfaltlama çalışması yapacağız. Önümüzdeki yılı asfalt yılı ilan ediyoruz."

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ve-ilce-koy-yollarina-kilitli-parke-tasi-1544.html