Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu: Bu coğrafya hepimizin

Kategori: Bitlis - Tarih: 26 Mayıs 2018 17:09
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu: Bu coğrafya hepimizin

Bitlis’in kanaat önderleriyle iftar yapan Vali Ustaoğlu, “100 yıl önce yedi düvele karşı verilen mücadelenin aynısını yaşıyoruz" dedi.

EKONOMİ ÜZERİNDEN BASKI ALTINA ALIP DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bitlis öğretmenevinde kanaat önderleri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Vali Ustaoğlu, bu kentte dönem içinde yapılan çalışmaların kadim kültürün ve geçmişin mirasını ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar olduğunu belirtti. Ustaoğlu, öte yandan geleceğin Türkiye'sinde gençlerin yetişmesinde de farklı projeler hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ustaoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Bu coğrafyanın kahrını, çilesini ve acılarını sizler çektiniz. Bunların tekrar edilmemesi ve yaşanmaması adına herkesin üzerine düşen görevleri var. Herkesin elini taşın altına koyarak bu millet ve memleketin geleceği için yapacağı çok işler var. Ülkenin geçirdiği süreci hepimiz biliyoruz. Gezi süreci ile başlayan ve ülkeye yapılmak istenen operasyonun 17-25 Aralık, 15 Temmuz'da yaşananlara şöyle bir baktığımızda, özellikle bir kaç gündür ekonomi döviz üzerinde yaşananları gördüğümüzde ülke üzerinde oynanan oyunların ne kadar büyük olduğunu net olarak görüyoruz. Ülke üzerinde sorumluluklarımız çok fazla. Bu ülke 100 yıl önce yedi düvele karşı verilen mücadelenin aynısını yaşıyor. Suriye, Filistin, Libya ve Irak'ta yaşananları anlatmaya gerek yok. Ama Allah'a şükürler olsun. Bu ülkeye operasyon yapmaya çalışanlara hep birlikte olduğumuz sürece onların hesaplarını boşa çıkaracağımıza inanıyorum. Bizi ekonomi üzerinden baskı altına alıp diz çöktürmeye çalışıyorlar."
 
BU COĞRAFYAYI SOKAKTA BULMADIK

Bu ülke üzerinde yaşananların iyi idrak edilmesi gerektiğini anlatan Ustaoğlu, herkese bunun anlatılması ve memleketin geleceği ile ilgili derdi olanların bu işi sadece siyasetçilere bırakmaması gerektiğini bildirdi. "Bu coğrafya hepimizin" diyen İsmail Ustaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"100 yıllardır bu coğrafyada birlikte yaşayan bu milletlerin içine nifak sokmaya çalışanlara karşı tek vücut olup buna müsaade etmememiz lazım. Bu coğrafyayı sokakta bulmadık. Bu coğrafyada binlerce yıldır 100 binlerce şehit vererek bu topraklarda 640'ten beri ezan sesleri vardı. Ezanın susmaması, bayrağın göklerden inmemesi adına her birimizin üzerine düşen bir görevi yapması lazım. Gençler bunun kıymetinin farkında değil. 20 yıl önce bu ülkede neler yaşandı bilmiyorlar. Geldiğimiz noktada ülkemiz açısından çok önemli. Bunun kadrini kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Bu coğrafyada yüzyıllardır kardeşçe yaşamış bu milletin arasına nifak sokmak isteyenlere karşı bizim tekrar onları cesaretlendirecek, onlara can suyu verecek bir iradeyi ortaya koymamamız lazım."

Bir kaç yıl önce bu sokaklarda herkesin tedirgin bir şekilde dolaştığını, köylere gidilmekte sıkıntı çekildiğini anlatan Ustaoğlu, "Şuan devletimiz tüm güvenlik güçleri ile en ücra köşede, her dağın zirvesine ve her ağacın kağuğuna kadar her yere hakimiz. Nereye gitmek istesek Allah'a şükür gidip geliyoruz. Bu huzur ortamımızı bozmak isteyenlere karşı tek vücut olup bizim mücadele vermemiz lazım" dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-valisi-ismail-ustaoglu--bu-cografya-hepimizin-11475.html