Bitlis’ten ilk kurbanlıklar yola çıktı

Kategori: Güroymak - Tarih: 8 Temmuz 2021 09:48
Bitlis’ten ilk kurbanlıklar yola çıktı

Kurban bayramının yaklaşmasıyla Güroymak’ta toplanan kurbanlıklar tırlara yüklenerek batı illerine gönderildi.

Kurban bayramının yaklaşmasıyla bin bir zorluklarla besledikleri kurbanlıkları daha iyi fiyata satabilmek için batı illerine gönderen besiciler, kurbanlıklarını en iyi fiyata satmayı hedefliyor. Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Özkavak köyünde kurbanlıkları götürecek tırlar dezenfekte edilerek hayvanların küpeleri kontrol edildi.

25 yıl Osmaniye’de kaldığını yaz aylarında ise besicilik yapmak için köyüne geldiğini ifade eden Cezmi Sevinç, İlçeye bağlı Çıtak köyündenim 25 yıldır Osmaniye’de oturuyorum İlkbaharda köyüme gelerek kurbanlık yetiştiriyorum. Kurbanlıklarımızın hepsi şuan hazır 25 gün önce veteriner hekimler tarafından aşıları yapıldı. Şuan ilçe tarım müdürlüğü tarafından araçlar ilaçlandı hayırlısı ile Osmaniye’ye kurbanlıklarımızı götüreceğiz dedi.

Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Reşit Kardaş ise kurbanlıkların aşıları sevk işlemleri hazır hale getirildiğini söyledi. Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Reşit Kardaş, kurbanlıklarımız Güroymak ilçemizden kurban yerlerine sevk etmeye hazır hale getirilmiştir ve ilçemizden sevk olacak Osmaniye iline yola çıkacaklar. Tarım Bakanlığımızın ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak belirlemiş olduğu kriterler doğrultusunda çiftçilerimizin geçici kurban satış yerlerine güvenli bir şekilde ulaşmaları için gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlarımızın sağlıklı et tüketebilmeleri için gerekli şap, veba aşılamaları yapılmıştır. 21 gün önce yapılan bu aşılamalardan sonra hayvan nakil araçlarımız veteriner hekimlerimiz tarafından dezenfekte edilmiştir. Araçlarımız ve kurbanlıklarımız hazır hale getirilmiştir dedi.

Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik, 20 Temmuz 2021 günü tüm islam aleminin kurban bayramının kutlanacağı gündür. Biz bu vesileyle tüm islam aleminin Türkiye toplumunun Türkiye’de yaşayan halkımızın mübarek kurban bayramını kutluyoruz. Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bu sene yaklaşık 30 bin adet küçükbaş hayvan 1000 adette büyükbaş hayvan kurbanlığa hazır hale getirdik. Bitlis ili aynı zamanda hayvancılık şehridir halı hazırda ilimizde mevcut bir milyon adet küçükbaş hayvan 100 binden fazla büyükbaş hayvan mevcuttur. Şuanda ilimizden Türkiye’nin her tarafına kurbanlık sevkiyatı başlamıştır ilk sevkiyatımızı Bitlis İli Güroymak ilçemiz Çıtak köyünden başladık. Arkamızda gördüğünüz 5 adet tırımızda yaklaşık 330 hayvan yüklüdür. Bu hayvanlarımız Türkiye’nin Güney Pazarına Osmaniye İline gidecektir. Rabbim sahiplerine inşallah kurbanda kesecekleri kurbanlıkları ibadetlerini kabul eylesin. Biz bu hayvanları gönderirken Güroymak İlçe Tarım Müdürlüğümüzün ve İl Müdürlüğümüzün teknik ekip personeli sürekli sahadaydı. Veteriner hekimlerimiz kontrollünde kurbanlığa hazır hale gelecek aranacak şartlarla biz gözetliyoruz. Malum kurbanlık edilecek adak edilecek kesilecek hayvanların dini vecibeler anlamında olması gereken özellikleri mevcuttur. Bu kurbanlıklarımızın aşıları ve özellikleri tamamdır an itibariyle Osmaniye’ye yolcu ediyoruz ülkemize hayırlı olsun hepinize sağlık ve afiyet diliyorum dedi. 


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ten-ilk-kurbanliklar-yola-cikti-24474.html