Bitlis’teki tekstilciler dernek kurdu

Kategori: Tatvan - Tarih: 20 Nisan 2019 23:12
Bitlis’teki tekstilciler dernek kurdu

Bitlis’te, tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Bitlis Tekstil Sanayi ve İşadamları Derneği (BİTSİAD) çatısı altında bir araya geldi.

Bitlis ve ilçelerinde 2 bin 500 civarında çalışanıyla istihdama büyük katkı sağlayan tekstilciler kendi derneklerini kurdu.

Bitlis ve ilçelerindeki faaliyet yürüten 21 tekstil firmasının bir araya gelmesiyle kurulan Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği, 1. Olağan genel kurulunu Tatvan’da düzenlediği toplantıyla gerçekleştirdi.

Divan Başkanlığını Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet’in yaptığı genel kurul TATSO konferans salonunda gerçekleştirildi.

Dernek yönetim, disiplin ve denetleme kurullarının asil ve yedek üyeleri belirlendiği genel kurulda dernek başkanlığına İrfan Demirkanoğlu, başkan yardımcılığına Sabahattin Okay, genel sekreterliğe ise Engin Başar seçildi.

Genel kurulda kısa bir konuşma yapan başkan İrfan Demirkanoğlu, üyelere teşekkürlerini ileterek derneğin Bitlis’e hayırlı olmasını diledi.

Derneğin tekstil sektöründe faaliyet gösteren Bitlis ve ilçelerindeki firmalardan oluştuğunu ifade eden Demirkanoğlu, dernek sayesinde tekstil sektöründeki firmaların tek çatı altında toplandığına dikkat çekerek, “İlimizde binlerce insana iş imkanı sunan tekstil sektörünün temsilcileri olarak bu gün tek çatı altında toplanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada, bu kez güçlerimizi birleştirerek var gücümüzle ilimizin istihdamına katkı sunmaya devam edeceğiz. Kurmuş olduğumuz bu dernek sayesinde hem sektörün sorunlarını tespit edip çözme noktasında hem de daha çok istihdam oluşturma noktasında bizlere avantaj sağlayacağına inanıyorum. Ben bu vesile ile kurmuş olduğumuz derneğin hem sektörümüze hem de ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Başkan Demirkanoğlu’nun ardından söz alan Genel Sekreter Engin Başar ise modern toplumlarda sivil toplum kuruluşlarının önemli bir toplumsal özne olduğuna dikkat çekerek “Bitlis ilinde tekstil sektörünün ekonomide lokomotif güç olduğunu görüyoruz. Özellikle genç nüfus ve işsizlik oranının yüksek olduğu bir kentte istihdam alanı sağlıyor olmasının ekonomiye ve toplumsal hayata yansıması şüphesiz yadsınamaz bir gerçeklik. Ancak bunu yeterli görmüyoruz, kendi aramızda örgütlenerek daha güçlü çıkışlar yapmak, sektörümüzü yan sektörlerle besleyerek ilimizi bölgede bir üretim merkezine çevirebileceğimize inanıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız ve projelerimiz olacak.” dedi.

Başar önümüzdeki günlerde basın mensupları ile bir araya geldikten sonra temaslarda bulunmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-teki-tekstilciler-dernek-kurdu-12550.html