Bitlis'teki tarihi kent fotoğrafları sergisi yoğun ilgi gördü

Kategori: Bitlis - Tarih: 11 Ağustos 2019 22:24
Bitlis'teki tarihi kent fotoğrafları sergisi yoğun ilgi gördü

Bitlis fotoğrafları koleksiyoneri ve araştırmacı Özcan Erboy'un açtığı “Bitlis Tarihi Kent Fotoğrafları” fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.

Bitlis'te 20 Temmuz itibariyle Oya Havare İlkokulu salonunda BETAV'ın katkıları ve sponsorluğunda gerçekleşen "Bitlis Kenti Tarihi Fotoğraflar Sergisi" yoğun ilgi gördü.

Bitlis fotoğrafları koleksiyoneri ve araştırmacı Özcan Erboy tarafından açılan sergide ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken fotoğraflar arasında 1906 tarihli Rus ve İngiliz konsoloslukların Bitlis'te atış talimi sırasında çekilen fotoğrafları ve Evliya Çelebi'nin  seyahatnamesinde bahsettiği  ve günümüzde olmayan Bitlis dış kale surlarını gösteren tarihi fotoğraflar oldu.

Bitlis Tarihi Kent Fotoğrafları sergisini ziyaret eden Bitlisli işadamı Ahmet Erenin kardeşi Eren Holding yönetim kurulu üyesi hayırsever iş adamı İsmail Eren,Bitlisli ünlü profesör Dr.Bülent Zülfikar ,Profesör Dr.Süphan Nasır ünlü mimar Sinan Genim  Arel üniversitesi akademisyenlerinden mimar Ergün Şimşek  sergiyi ziyaret ederek büyük bir ilgi gösterdiler. 

Sergilenen fotoğraflar arasında doğup büyüdükleri Müftü Konağının olduğu fotoğrafı gören  Ahmet Eren ve kardeşi İsmail Eren  büyük bir ilgi göstererek geçmişi tazelediler.

Bitlis'e ait büyük bir  fotoğraf ve belge  arşivine sahip olan Özcan Erboy Serginin oluşmasında  desteklerini esirgemeyerek vermiş olduğu katkılardan dolayı  başta Vakıf başkanı Ahmet Eren ve tüm Bitlis Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyelerine şükranlarını sunarak teşekkür etti.  

Özcan Erboy sergiyi ziyaret ederek kendisini yalnız bırakmayan tüm ziyaretçilere de ayrıca çok teşekkür ederek fotoğraf sergisinin 10 Ağustos itibariyle  son bulduğunu  belirtti.

Bitlis'te 20 Temmuz itibariyle Oya Havare İlkokulun'da Tarihi Bitlis Fotoğrafları Kolleksiyoneri Özcan Erboy'un Bitlis Eğitim Vakfı (Betav) katkılarıyla açtığı Bitlis Tarihi Kent Fotoğrafları sergisinin son ziyaretçileri Betav yönetim kurulu başkanı hayırsever iş adamı Ahmet Eren yönetim kurulu üyeleri Nezir Gencer, Hüseyin Gencer, Hasan Dalkıran, Zeki Peker, M.Erdal Eren, Sabite Müftügil, Nurdoğan Oto, Muzaffer Ahlat ve İlknur Adak Çete oldu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-teki-tarihi-kent-fotograflari-sergisi-yogun-ilgi-gordu-12911.html