Bitlis’teki 85 yaş ve üstü vatandaşlar evlerinde aşılanıyor

Kategori: Bitlis - Tarih: 23 Ocak 2021 19:06
Bitlis’teki 85 yaş ve üstü vatandaşlar evlerinde aşılanıyor

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, Bitlis'te aşı çalışması yürüten 30'u doktor 90 kişilik personelden oluşan mobil sağlık ekipleri, karlı yolları aşarak, 85 yaş ve üstü vatandaşları evlerinde koronavirüse karşı CoronaVac aşısı yapıyor.

Bitlis'in Merkeze bağlı Narlıdere ve Yeşilsırt köylerine giden ekipler, burada yaşayan 85 yaş ve üstü 6 vatandaşın aşısını yaptı.

Aşı ekibinde görevli Dr. Mahmut Dalga yaptığı açıklamada, "İl Sağlık Müdürlüğünce bize gönderilen günlük aşı listesi doğrultusunda vatandaşlara ilk etapta telefonla ulaşıyoruz. Oluşturulan ekipler sabahın erken saatlerinde sahaya çıkıyor. Ekiple çıktığımız güzergahtaki aşıların tümünü yapmaya çalışıyoruz.

Bu artık iş değil, gönüllülük esası oluyor. Doktor, hemşire ve tıbbi sekreterle yollara çıkıyoruz. Sadece kendi işimizi yapmıyoruz. Yeri geliyor kara saplanan arabayı itiyoruz yeri geliyor 30 kiloluk acil durum çantasını sırtımıza alıp kilometrelerce yürüyoruz. Hepimiz biliyoruz ki salgını bitirecek olan aşılamadır. Bilim insanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza güvensinler. Sırasına göre aşılarını yapsınlar. Tez zamanda bu salgını bitirelim" dedi.

Aşı yapılan 91 yaşındaki Nebi Karaman ise, "Allah devletimizi kabul ve var etsin. Bana aşı yaptığınız için çok teşekkür ederim. Devletimiz şu anda olduğum aşıyı Çin'den getirdi. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Allah'a şükürler olsun" diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-teki-85-yas-ve-ustu-vatandaslar-evlerinde-asilaniyor-24205.html