Bitlis'teki 15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası sona erdi

Kategori: Bitlis - Tarih: 31 Aralık 2016 23:12
Bitlis'teki 15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası sona erdi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile AK Parti Bitlis Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Mahallelerarası "15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası" sona erdi.

16 takımın mücadele ettiği turnuvada, ilk üçe giren takımlar için ödül töreni düzenlendi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere vatanı, milleti ve dini için şehit düşenlerin hatırası için böyle bir turnuva düzenlediklerini söyledi.

Turnuva'ya 16 mahalleden 160 sporcunun katıldığını belirten Çakan, "Dereceye giren ilk üç takımı kutlarım. Bu turnuvadaki amacımız şehitlerimizin adlarını yaşatmak, toplumda bir farkındalık oluşturmak ve gençliğimizin geleceğe daha sağlıklı ve daha temkinli olarak bakmalarını sağlamaktır." diye konuştu.

15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu dile getiren AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay ise hem 15 Temmuz şehitlerine hem de bölgede vatanı ve bayrağı için canlarını veren bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Tanglay, "15 Temmuz bir iç savaşı çıkarma sebebiydi. Biz bunu ülke ve gençlik olarak unutturmamak için elimizden geleni yapacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz' diyor. Bizlerde kendisine katılıp ve özellikle gençlerden şunu istiyoruz. Arkadaşlar vatansız ve bayraksız millet olmaz. İçimizdeki hainleri tek tek temizleyeceğiz. Ama bunu temizlerken sizin gibi değerli gençlere de ihtiyacımız var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, turnuvada birinci olan Muştakbaba Mahallesi, ikinci olan Atatürk Mahallesi ve üçüncü olan Şemsi Bitlis Mahallesi futbol takımlarına ödülleri verildi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-teki-15-temmuz-sehitleri-futbol-turnuvasi-sona-erdi-9607.html