Bitlis'te yaşlı ve kimsesizlere sıcak yemek dağıtımı

Kategori: Bitlis - Tarih: 5 Ekim 2017 11:22
Bitlis'te yaşlı ve kimsesizlere sıcak yemek dağıtımı

Bitlis Belediyesi tarafından, sosyal sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaşlı ve kimsesizlere sıcak yemek dağıtımına başlandı. Kent merkezinde tespit edilen 20 yaşlı ve kimsesizlere günde iki öğün yemek dağıtımı yapılıyor.

Hazırlanan yemekler belediyede görevli personeller tarafından adreslere götürülerek teslim ediliyor. Üç çeşit yapılan sıcak yemekler, sağlık kontrollerinden geçiriliyor.

Başlatılan proje hakkında açıklamada bulunan Bitlis Belediye Başkanı İsmail Ustaoğlu, vatandaşlara hizmet götürmekle kendilerini sorumlu hissettiklerini belirterek, “Kent merkezinde yapılabilecek en önemli hizmetlerden biri yaşlı, kendi ihtiyaçlarını karşılama zorluğu çeken insanlarımıza yardım eli uzatmaktır. Belediye personellerimiz tarafından, mahallelerde bulunan yaşlı ve kendi ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan vatandaşlarımızın tespit çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmalar kapsamında ilk etapta tespit edilen 20 kişiye günde iki öğün olmak üzere üç çeşit sıcak yemek götürülerek adreslerinde teslim ediliyor.” dedi.

Ustaoğlu, yemeklerin hijyenik bir ortamda pişirildiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Belediye olarak bu yaşlı ve ihtiyaçlarını karşılayamayacak vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz. Burada belediye personelince hijyenik şartlarda pişirilen yemekler, sefer taslarında dolusu verilip boşu alınacak şekilde belediyemiz araçları ile evlere sıcak bir şekilde servis edilmektedir. Bu durumda olan vatandaşlarımızın mağdur olmasına gönlümüz razı değil. Devletimizin verdiği imkânların vatandaşımıza sunmak için çalışıyoruz. En ücra noktaya kadar bu hizmetlerimizi götüreceğiz.”

Öte yanda vatandaşlar, günde iki öğün üç çeşit sıcak yemek evlerine getirerek teslim eden belediyeye teşekkür ettiler.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-yasli-ve-kimsesizlere-sicak-yemek-dagitimi-10754.html