Bitlis'te uyuşturucu ile mücadele toplantısı

Kategori: Bitlis - Tarih: 17 Mart 2017 22:34
Bitlis'te uyuşturucu ile mücadele toplantısı

Bitlis'te Vali Yardımcısı Murat Kütük başkanlığında uyuşturucuyla mücadele toplantısı düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezinde Bağımlılık ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele İl Koordinasyon Kurulunca yapılan toplantıda, kamu kurum ve kuruluşların bağımlılıkla mücadelede hedef kitleye yönelik faaliyetlerinde daha efektif bir çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca kentte yapılan ve yapılacak mücadele yöntemleri, mücadelede eksik kalan hususlar ve bilinçlendirme faaliyetlerinin arttırılması, madde bağımlısı kimselerin sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve tıbbi müdahaleyle rehabilite edilmesi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Kütük, bağımlılıkla mücadelenin etkin şekilde sürdürülebilmesi için bağımlı kişiler ve aileleriyle birebir temas halinde olunmasının gerektiğini belirtti.

Aileler ve bağımlı kişilerin ihtiyaçlarını belirlemek, etkili bir hizmet modeli oluşturmak için uzman personellerle hane ziyareti yapacaklarını bildiren Kütük, "Bağımlı kişilere ve ailelerine ziyaretler gerçekleştirilmek üzere oluşturulacak ekiplerde, aile ve sosyal politikalar, gençlik hizmetleri ve spor, müftülük, milli eğitim ve halk sağlığı müdürlüklerinden görevliler olacak. Ziyaretler sonrası hazırlanan raporlarla ihtiyaçlar ve öncelikler belirlenerek uygun hizmet modeliyle ailelere gereken destek sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Bitlis Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-uyusturucu-ile-mucadele-toplantisi-10038.html