Bitlis'te Üniversiteliler Kar Festivalinde Eğlendi

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 8 Mart 2019 16:13
Bitlis'te Üniversiteliler Kar Festivalinde Eğlendi

Bitlis'te üniversiteliler kar festivalinde eğlendiBitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bu yıl ilk kez düzenlenen kar festivalinde eğlenceli anlar yaşadı.

Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO ve Bitlis Eren Üniversitesi Kayak Öğrenci Topluluğu işbirliğinde 6 Mart Çarşamba günü ilimiz Rahva bölgesindeki Elaman Hanı Kayak Tesisleri’nde “Kar Festivali / Kardan (M)Adam Etkinlikleri” düzenlendi.

Elaman Hanı Kayak Tesisleri’nde düzenlenen festivalde Sosyal Bilimler MYO öğrencileri yapılan etkinliklerle doyasıya eğlendi. Festivalde düzenlenen kardan (M)Adam yapma ve serbest stil naylonla iniş yarışlarında öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Kardan (M)Adam Yapma Yarışı’nda Çağrı Merkezi Yönetimi 2. Sınıf ve Spor Yönetimi 2. Sınıf öğrencileri birinci oldu. Serbest Stil Naylonla İniş Yarış’ında ise Spor Yönetimi 2. Sınıf öğrencileri rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etmeyi başardı.

Kar Festivali’ne katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, karın başkenti olan Bitlis’te öğrencilerin böyle bir etkinlikte bir araya gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Bu etkinliğin her yıl kapsamının daha da genişletilerek devam etmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Demirtaş, üniversite yönetimi olarak öğrenci merkezli bu ve benzeri etkinlikleri her anlamda desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödüllerini veren Prof. Dr. Mehmet Demirtaş öğrencileri azimlerinden dolayı tebrik etti.

Etkinliğe öncülük eden Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şahin Kızıltaş, etkinliğin gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren Meslek Yüksekokul yöneticilerine, öğretim elemanlarına, idari personeline, Kayak Öğrenci Topluluğu üyelerine, Elaman Hanı Kayak Tesisleri çalışanlarına şükranlarını sunarak desteklerini esirgemeyen Bitlis Eren Üniversitesi Yönetimine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’a ve öğrencilerine teşekkür etti. İlk defa kar gören öğrencilerinin olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Kızıltaş, öğrencilere ve topluma, kışın ve karın, zahmet ve meşakkat olmadığını; aksine, rahmet, bereket ve eğlence olduğunu, bu etkinlikle göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Dereceye giren diğer öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sucuk ekmek ikramı ve halayların çekilmesiyle sona eren Kar Festivali’ne Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şahin Kızıltaş’ın yanı sıra Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Bulan, Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Fuat Balkan, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Harun Koçak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Ümit Aybay ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun tüm akademik ve idari personeli katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-universiteliler-kar-festivalinde-eglendi-12425.html