Bitlis’te Uluslararası Muaythai Galası düzenlendi

Kategori: Güncel - Tarih: 21 Haziran 2018 23:56
Bitlis’te Uluslararası Muaythai Galası düzenlendi

Bitlisli 15 Temmuz şehidi Mahir Ayabak anısına, Bitlis’te Uluslararası Muaythai Galası düzenlendi.

Bitlis il merkezindeki tarihi İhsaniye Medresesi önünde düzenlenen Uluslararası Muaythai Galası’na Türkiye, İran ve Azerbaycan’dan toplam 24 sporcu katıldı.

Bitlis Valiliği katkılarıyla düzenlenen Muaythai Galası’nda konuşma yapan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Faruk Budak, 15 Temmuz şehidi Mahir Ayabak anısına düzenlenen Uluslararası Muaythai Galası’nın Bitlis'te yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “15 Temmuz gecesi vatanı uğruna Atatürk Havaalanı’nda şehit düşen Bitlisli kardeşimiz şehit Mahir Ayabak anısına düzenlenen Uluslararası Muaythai Galası’na hoşgeldiniz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür etkinliklerin ve çalışmaların öncüsü olacağımızı belirtmek istiyorum. Muaythai gibi savunma sporları sadece vücudu formda tutmayıp, zihni ve fikri de terbiye ederek insan vücudunda erdemli olmanın anahtarlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Toplumumuzla birlikte, yaşama erdemimizin geleceğe aktarımı için ihtiyaç duyulan yeniliklerin harekete geçirilmesi adına önemli bir paya sahip olan bu faaliyetlere ev sahipliği yapmak, bizim için gururu vericidir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporculara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Şehit Mahir Ayabak'ın ablası Gülbeyaz Ayabak ise, 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatarak, “Bu anlamlı projeye şehidimizin adını layık gören ve ailesi olarak bizleri buraya davet etmekle birlikte misafir eden Ömer Uğur beye ve bu etkinlikte emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kick Boks ve Muay Thai Bölge Başkanı Ömer Uğur da, 15 Temmuz şehidi Mahir Ayabak anısına düzenlenen Uluslararası Muaythai Galası’na Türkiye, İran ve Azerbaycan’dan 24 sporcu katıldığını söyledi.

İran ve Azerbaycan’dan gelen sporcular ve spor hocaları ise böyle anlamlı bir galada bulunmanın gururu içinde olduklarını belirtti.

Müzikler eşliğinde sahneye çıkan sporcular, valilik kupasını alabilmek için kıyasıya mücadele etti. Gösteriyi izlemeye gelen yüzlerce Bitlisli, sporculara tezahüratlarda bulunup destek verdi.

Uluslararası Muaythai Galası’na izleyici olarak Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Galaya katılan tüm sporculara hediyeler takdim edilirken, dereceye giren sporculara da ödül verildi. Uluslararası Muaythai Galası hatıra fotoğrafları çekimiyle son buldu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-uluslararasi-muaythai-galasi-duzenlendi-11564.html