Bitlis’te tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor

Kategori: Bitlis - Tarih: 17 Nisan 2018 11:51
Bitlis’te tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor

Bitlis Belediyesi, vatandaşların talep ve şikayetleri doğrultusunda şehirde tehlike arz eden metruk yapıları yıkıyor.

Bitlis’te metruk halde bulunan ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terkedilmiş yapılar, gelen talep ve şikayetler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor. Zabıta nezaretinde Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor.

Yanma ve yıkılma tehlikesi bulunan, başıboş hayvanların, madde bağımlı insanların ve yasa dışı işleri meslek haline getirmiş kişilerin mesken tuttuğu, özellikle de küçük yaştaki çocuklar için çok büyük risk taşıyan terkedilmiş yapılar halk sağlığını ve güvenliğini önemli derecede tehdit ediyor. Bitlis Belediyesi, bu tür özellikleri taşıyan kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek sahipleri ile iletişime geçiyor ve yapı sahiplerinin rızasını aldıktan sonra yıkım işlemini uyguluyor.

Yıkım çalışmalarını yakından takip eden mahalle sakinleri belediyemizin böyle bir çalışma yapmasından memnuniyetlerini dile getirerek, yıllardır sorun haline gelen metruk evleri yıktığı için Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’na teşekkür ettiler.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-tehlike-sacan-metruk-binalar-yikiliyor-11331.html