Bitlis'te Sivil Toplum Hareketi Derneği Kuruldu

Kategori: Güncel - Tarih: 26 Haziran 2020 12:22
Bitlis'te Sivil Toplum Hareketi Derneği Kuruldu

Türkiye genelinde faaliyete başlayan Sivil Tolum Hareketi Derneği, Bitlis'te de şube açtı.

Sivil Toplum Hareketi Derneği Bitlis İl teşkilatını oluşturduğunu aktaran Başkan Av. Burak Taşdemir, derneğin hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Sivil Toplum Hareketi Bitlis İl Başkanı Av. Burak Taşdemir, derneğin amacı sivil toplum bilincini oluşturmak ve toplumun menfaatini olacak her türlü faaliyeti desteklemek olduğunu söyledi. Başkan Taşdemir, “Nitelikli insan yetiştirmesi maksadıyla her seviyede eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunarak; tarih, tıp, hukuk, siyaset, ekonomi, kültür ve eğitim gibi alanlarla ilgili konferans, sempozyum, seminer, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmak. Bu konuda uzman kişi ya da kuruluşlarla işbirliği yaparak gerek Bitlis gerekse küresel konularda sivil bireylerin katılımını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Sivil Toplum Hareketi Bitlis İl Başkanı Av. Burak Taşdemir” bir basın açıklaması yaparak derneği tanıttı.

Sivil Toplum Hareketi Derneği Bitlis İl Başkanlığı'ndan yapılan basın açıklaması şöyle:

STH BİTLİS İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları, Sivil Toplum Hareketi (S.T.H) Bitlis İl Başkanlığı dernek yönetimimizi oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hamdolsun ki dernek yönetimimiz birbirinden değerli şahsiyetlerden oluşmaktadır. Bu anlamda oldukça şanslı olduğumuzu belirtmeliyim. 

Sivil toplum hareketi, özet olarak gençlik, din, siyaset, ekonomi, tarih, eğitim, kültür ve aile kavramlarına yeni bir rüzgâr ve yeni bir heyecan getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemize ve şehrimize artı değer katmak gibi bir amacımız var. 

Derneğimiz kesinlikle bir siyasinin talimatı veya önerisi ile kurulmamıştır. Bu sebepledir ki hiç bir siyasi partinin bir arka bahçesi konumunda değiliz. Ancak şu iyice anlaşılmalı; vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve ezanımıza yapılacak her türlü saldırının karşısındayız. Elbette ortak değerlere sahip olduğumuz düşünce akımları, dernekler, vakıflar veya siyasi partiler var. Bu teşkilatlar ile ilişkimiz, ortak değerlere sahip olmamızdan ibarettir. Biz, dernek olarak toplumdaki tüm insanlarımızı gönül bahçemize misafir etmek istiyoruz. Kararan ve belki katranlaşan bütün gönüllere cemre gibi düşmek ve baharın habercisi olmayı murat ediyoruz.

Derneğimizde kırmızı çizgi diye belirlediğimiz kutsal değerlerimiz var. Bunlar; Vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve ezanımızdır. Derdimiz ve davamız bu kutsal dört değerin yücelmesidir. Bizler, yozlaşmış veya yozlaştırılmaya zorlanmış bir değersizlikle, ilkesizlikle değil köklü medeniyetimizin bize saçtığı ışıkla hakiki imanla, İslami-i bir ahlakla, hakiki manadan İslâmı yaşamayı ve yaşatmayı umut ediyoruz.

Olmazsa olmazımız elbette gençlerimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız… Onlar bizim için çok ama çok önemli.  Şunu belirtmeliyim ki, Z kuşak şeklinde adlandırdığımız gençlik yani şuan ki 14 ile 18 yaş arası gençlerimizin geleceği adına endişeliyiz.  Bu gençlerimizi; sosyal medya, lükse olan merak, kısa yoldan para kazanma hırsı ve her türlü uyuşturucu madde bağımlılığının –deyim yerindeyse- esir almış olduğunu görüyoruz. Elbette hepsi için bunu söyleyemeyiz. Ancak gençlerimizin çoğu maalesef bu şekilde. Düşünen, üreten, yanlış bile olsa konuşan gençlerimiz yok olmaya yüz tuttu. Gençlerimiz değerlerine, kültürüne sırt çevirmiş ya da değerlerinden, kültüründen bihaber durumda. Kardeşlerimizi, çocuklarımızı ve dolayısıyla geleceğimizi kaybediyoruz.  Özellikle gençlerimiz adına bir umut ışığı olmayı amaçlıyoruz. 

Derneğimiz eliyle gençlerimizi diri tutalım, gönüllerine iman, ezan, vatan, millet bayrak değerlerini yeniden aşılayalım istiyoruz. Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki, gönlümüzde sarsılmaz iman ve vatan aşkı oldukça, dilimiz ve gönlümüz imanla haykırdıkça kimse bizi yıkamayacak ve bölemeyecektir.  Hayatın her alanında var olmalı ve bu düşünceyi gençlerimize de aşılamalıyız.  

Rabbim, iyi ve temiz bir niyetle çıktığımız bu kutlu yolda bizlerin yar ve yardımcısı olsun. Kapımız tüm halkımıza sonuna kadar açıktır. Son olarak Sivil Toplum Hareketi Derneği'miz, Bitlis'imize ve ülkemize hayırlı olsun. Allah’a emanet olun.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-sivil-toplum-hareketi-dernegi-kuruldu-23904.html