Bitlis'te Sıfır Atık projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 10 Nisan 2018 00:27
Bitlis'te Sıfır Atık projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Bitlis'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bitlis Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısı Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bitlis İl Müdürü Hüseyin Aras, proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
 
Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, atık konusunda özellikle çocukların bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi. “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi hanımefendi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesinin tanıtım toplantısı nedeniyle bir araya geldik. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda hayata geçirilen ‘Sıfır Atık’ Projesi israfın önlenmesi ve doğal kaynakların gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında mevcut sistemi daha düzenli ve sistemli bir hale getirebilme adına ‘Sıfır Atık’ Projesi ile yola çıkmış bulunuyoruz. Bu anlamda ilimizde başlatacağımız bu çalışma ile hem vatandaşlarımızın daha duyarlı hale getirebilmesi özellikle okullarımızda yapacağımız çalışmalarla öğrencilerimizin bu noktada daha duyarlı hale getirilmesi hepimizin önceliği olacak. Yaşadığımız bu dünyada artık bizim geleceğimizi en fazla tehdit eden bu tip atıklara yönelik sürekli arayış içinde olduğumuz özellikle bu atıkların geriye dönüştürülmesi açısında ve tekrar insanlara hizmet adına kazandırılmasında neler yapılabilir noktasında süreli dünyada farklı arayışların farklı çalışmaların olduğu da bir gerçek. Bu anlamda ilimizde sevindirici çalışmaların altına imza atılmıştır. En yakınımızda Elazığ’da bulunan ve bu bölgenin hiçbirisinde olmayan katı atık depolama tesisimiz bu bölgede ilk defa bu ilde faaliyete geçirildi. Aslında baktığımız zaman bu çalışma çok anlamlı ve bu bölge açısından çok özellikli bir çalışma olmuştur. İnşallah bu yapacağımız çalışmalarla birlikte ve bizim katı atık depolama tesisimizin daha faal olması açısında ara istasyonları devreye sokup bunun yanında hem ayrıştırıcı dediğimiz sistemi de devreye soktuğumuzda amacımıza ulaşmış olacağız” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilisi Bilal Topaç tarafından ‘Sıfır Atık’ Projesinin tanıtımı yapıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-sifir-atik-projesinin-tanitim-toplantisi-yapildi-11301.html