Bitlis’te Pandemi Süresince Alınan ve Alınacak Olan Tedbirler İle İlgili Toplantı Yapıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 5 Kasım 2020 16:30
Bitlis’te Pandemi Süresince Alınan ve Alınacak Olan Tedbirler İle İlgili Toplantı Yapıldı

Koronavirüs (Covid-19) Pandemisi süresince, Bitlis il merkezi ve bağlı ilçeler ile diğer yerleşim alanlarında Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan ve alınacak olan önlemler ile ilgili Bitlis Valiliği'nde toplantı yapıldı.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay başkanlığında yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulunca düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Bitlis Belediye Başkan Vekili Gökhan Tokmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutan Vekili Nuri Serkant Kara, kurul üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Vali Çağatay, “Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de tüm kurumlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde koronavirüsle koordineli ve etkin bir şekilde mücadele ettik ve mücadelemize devam ediyoruz. Koronavirüs tamamen ortadan kalkıncaya kadar alınan tedbirlere uymaya devam edeceğiz, denetimlerimizi yapacağız. Hepimizin unutmaması gereken bir şey var ki o da hepimizin birer hasta adayı olduğudur” dedi.

“Kış Geliyor, Daha Çok Dikkat Etmeliyiz”

Vali Çağatay, “Önümüzde uzun bir kış mevsimi var, bu süreçte vatandaşlarımız daha fazla dikkat etmelidir. Bu süreci en az hasarla atlatmak için tüm kurumlarımızla beraber daha özverili çalışarak denetimleri sıklaştıracağız. Salgınla mücadelemizde etkin bir şekilde çalışan tüm arkadaşlarımıza ve tedbirlerin uygulanması konusunda tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun “ diye konuştu.

Toplantıda Vali Yardımcısı Tekin Erdemir de bir konuşma yaparak, “Salgınla mücadele konusunda denetimlerimizi artırmak için yeni denetim ekipleri kuruyoruz, bu ekiplerimiz Bitlis Merkez ve tüm ilçelerimizde koronavirüs denetimlerini daha sık ve istikrarlı yapacaklar. Denetimler konusunda Emniyet ve Jandarmamızın ne kadar büyük rolü verse muhtarlarımızın da o kadar büyük ve önemli rolü vardır. Tüm kurumlarımıza bu zamana kadar yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Toplantıda kısa bir sunum yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur ise, Covid-19 pandemisi süresince Bitlis’te yürütülen çalışmalar, vaka durumları, test sayıları ve sonuçları, filyasyon çalışmaları konuları hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

Toplantıya katılan İl Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri de, gerçekleştirilecek denetimlere yönelik görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-pandemi-suresince-alinan-ve-alinacak-olan-tedbirler-ile-ilgili-toplanti-yapildi-24085.html