Bitlis'te LYS Başarısı Yüzde 30 Arttı

Kategori: Bitlis - Tarih: 2 Ağustos 2013 11:46

Geçtiğimiz yıllarda iki yıl üst üstte LYS'de Türkiye birinciliği elde eden Bitlis'in LYS'deki başarısı devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda iki yıl üst üstte LYS'de Türkiye birinciliği elde eden Bitlis'in LYS'deki başarısı devam ediyor. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanana Lisans Yerleştirme Sınavı'nı (LYS) değerlendirdi.
 
Makamında basın mensuplarını kabul eden Vali Yurdakul, LYS sonuçlarını değerlendirerek, başarının bir ekip işi olduğunu belirtti. Bu yıl bir önceki yıla nazaran daha başarılı geçtiğinin altını çizen Vali Yurdakul, "Bitlis'te 2013 LYS sonuçlarına göre okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin üniversiteye yerleştirme sonuçları açıklandı. Bu sene Bitlis ilimizde manidar bir gelişme yaşandı. 2012 yılına göre bu yıl yüzde 30'luk bir yerleştirme farkı var. Bu bakımdan ben bundan emeği geçen bütün velilerimizi, öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.
 
23 KİŞİ TIP FAKÜLTESİ, 33 KİŞİ HUKUK KAZANDI
 
Bu yıla ait rakamsal verileri açıklayan Vali yurdakul "Bu dönemde tam olarak bin 615 öğrenci üniversiteyi kazanmış, bunlardan bin 225'i lisans seviyesi, 390'ı da ön lisans seviyesidir. Baktığımızda değişik fakülteleri görüyoruz. Bu fakültelerde en fazla 233 ile meslek yüksek okullarımız dikkat çekiyor. Burada özellikle vurgulamak istediğim husus var, bunlar iki yıllık değil dört yıllık fakülteler ayarındadır. Dağılıma baktığımızda eğitim fakültelerine 154 öğrenci göndermişiz. Fen edebiyat fakültelerine 203 öğrenci, ilahiyat fakültelerine 111 öğrenci, mühendislik ve mimarlık fakültelerine 142, tıp fakültelerine 23, hukuk fakültelerine 33, idari ve iktisadi bilimler fakültelerine 112, iletişim fakültelerine 35, sağlık fakültelerine 87, teknoloji fakültelerine 10, veteriner fakültelerine 3, teknik eğitim fakültelerine 9, meslek yüksek okullarına 233, diş hekimliğine 6, eczacılık fakültelerine 4, psikoloji ve rehabilitasyon fakültelerine 11 ve açık öğretim fakültesine de 31 olmak üzere dağılım yapılmıştır. Bu rakamlarla geçen yılki rakamları kıyaslarsak yüzde 30'luk bir artış var. Tabi sayının yanında burada asıl önemli olan kalitedir. Baktığımız zaman ciddi fakülteler anlamında çok ciddi artışlar var. Tek dileğimiz bu sayının önümüzdeki yıllarda artması ve öğrencilerimizin Bitlis'i en iyi şekilde temsil edecek kadar bu artışı daha yükseklere çıkarmalarını temenni ediyorum. Ben öğrencilerimizin tamamını bu vesile ile kutluyorum" diye konuştu.
 
'BETAV İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ'
 
Üniversiteyi kazanan öğrencilere çıktıkları bu yolculukta her şekilde yanlarında olmaya gayret göstereceklerini ifade eden Vali Yurdakul, "Öğrencilerimizle iletişim, ilişki ve işbirliği içinde olacağız. Bu işbirliğinde gerek devlet kaynaklarımız gerek BETAV kaynaklarımızla yakın ilişki içinde olacağız. Başarı kriterini iyi belirlememiz lazım. Elbette gerek BETAV gerekse bizim vakfımız belli bir puanın üzerine geçen öğrencilere yönelik başarılarından dolayı ödüllendirme çalışmamız olacak" dedi.
 
Başarının bir ekip işi olduğunu kaydeden Yurdakul, "Dershanelerimiz ve okullarımız her zaman işbirliği içinde oldular, her zamanda işbirliği yapacaklardır. Başarı tek başına bir fonksiyon veya bir faktörle gelmiyor, arkasında mutlaka ortaklık vardır. Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin fedakarlığının da katkısı olmuştur. Ama SODES projelerimiz en ücra köye giderek hafta sonları mesai saatlerinin haricinde okullarda kurslar düzenlendi. Bu nedenle yüzde 30'luk bir artışla ve başarı ile bence eğitimin tüm boyutlarının payı vardır" şeklinde konuştu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-lys-basarisi-yuzde-30-artti-676.html