Bitlis’te kurbanlık hayvan pazarı kuruldu

Kategori: Bitlis - Tarih: 24 Ağustos 2017 10:32
Bitlis’te kurbanlık hayvan pazarı kuruldu

Bitlis Belediyesi Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Bitlis Belediyesi, vatandaşların mübarek günü manevi iklimine uygun bir şekilde geçirip halkın bütün ihtiyaçlarının karşılanması ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerekli bütün tedbirleri aldı.

Bitlis Belediye Başkanı Vekili İsmail Ustaoğlu ,talimatıyla Saray Mahallesi arapköprüsü civarında kurban satış yeri belirlendi. Buna göre kombina altındaki canlı hayvan pazarı haricindeki yerlerde, özellikle de cadde ve sokaklarda küçük ve büyükbaş hayvanların satışı kesinlikle yapılmayacak. Kurban satış yerleri veteriner hekimler tarafından kontrol edilecek.

Dinen kurban olması caiz olmayan hayvanların satışını yapanlar hakkında tüketiciyi aldatmaktan dolayı Tüketici Koruma Kanunu hükümlerince cezai işlem uygulanacak. Vatandaşlar, kaçan hayvanların yakalanması için 04342286310 numaralı telefonları ayrıca istek, dilek ve şikâyetler için de Bitlis Belediyesi Beyaz Masa birimini arayabilecek.

Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, bu yıl ilk Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarı kurduklarını söyledi. Saray Mahallesi arapköprüsü hemen yanında ki arazi üzerine kurulan hayvan pazarında her türlü hijyen şartlarının oluşturulduğunu ifade eden Ustaoğlu “Bu yıl ilk kez İlimizde hayvan pazarı kurulacak. Hayvan Pazarı’na gelen bütün hayvanların kontrolleri veteriner hekim tarafından titiz bir şekilde yapılacak ve satışa sunulmasına bu şekilde izin verilecek. Vatandaşlarımızın Kurbanlıklarını huzur içerisinde almaları içinde görevlilerimiz orada bulunacaklar.

Ayrıca orada sürekli kalacak satıcılar için tuvalet ve banyolarda olacak. Gerek Mahallelerde ve gerekse kent merkezindeki vatandaşlarımızın kolay ulaşabileceği bir noktaya hayvan pazarımızı kuruyoruz. Dolayısıyla belediye olarak bizim amacımız vatandaşlarımızın huzur içerisinde kurbanlıklarını alabilmelerini sağlamak” dedi.

Başkan Ustaoğlu, kurbanlık satışı yapacak olanların Bitlis Belediyesi’ne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-kurbanlik-hayvan-pazari-kuruldu-10651.html