Bitlis'te Kayaklı Koşu 1. Etap Yarışları yapıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 3 Şubat 2020 18:19
Bitlis'te Kayaklı Koşu 1. Etap Yarışları yapıldı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Bitlis’te “Kayaklı Koşu 1. Etap Yarışları” yapıldı.

Bitlis - Tatvan arasında bulunan Rahva mevkiindeki El-Aman Hanı Kayak Merkezi'nde düzenlenen Kayaklı Koşu 1. Etap Yarışları’na 25 ilden toplam 298 sporcu katıldı. İki gün boyunca devam eden yarışlarda derece alan sporcular ödüllendirildi.

Kayaklı Koşu 1. Etap Yarışları için Bitlis'e gelen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, “Kayak Federasyonu 2020 yılı yarışları kapsamında Bitlis'te bugün kayaklı koşu birinci etap yarışlarının startını verdik. Her yıl bu yarışları Bitlis'te yapıyoruz. Bitlis çok güzel bir ambians. Pistler çok güzel. Ufak tefek eksiklikler var. Ancak onları da planlama yaparak gideriyoruz. Burada 250 sporcu 50'ye yakın antrenör ve hakem bulunuyor. 300'e yakın kişi bulunuyor. Bu kayaklı koşunun birinci etabı. 2'nci etabı da Erzurum'da gerçekleştirilecek. Türkiye Şampiyonası da Bolu'da olacak. Yarışmalar sonunda Mili Takım seçmeleri olacak. Bu sporcularımız yurt dışında ülkemizi temsil edecekler. Federasyon olarak yolun başındayız. Mücadelelerimiz iyi gidiyor. Bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışlarda derece alan sporculara ödüllerini takdim eden Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bu faaliyete ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, "Şu anda Bitlis'te Rahva bölgesindeyiz. Hava eksi 7 derece ama bugün en sıcak ve keyifli günlerden birini yaşıyor. Kayak Federasyonumuz Bitlis'te Kayaklı Koşunun birinci etap yarışmalarını düzenledi. Federasyon Başkanımız Ali Oto, Bitlis'i hiç unutmuyor. Bizi her yıl böyle güzelliklerle buluşturuyor. Bundan sonraki etaplar Erzurum ve Bolu'da olacak. Bitlis'te düzenlenen yarışlara 282 sporcu katıldı. Yaklaşık 70 civarında da antrenör var dersek, toplam 350 kişiye ev sahipliği yaptık. Bu vesile ile hem kendi kurumlarımıza hem de Federasyon Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başarılı olan sporcuları da kutluyorum" dedi.

Kayaklı Koşu 1. Etap Yarışları’nda dereceye giren sporcuların, önümüzdeki günlerde Erzurum'da yapılacak olan Kayaklı Koşu 2. Etap Yarışları’na katılmaya hak kazandığı belirtildi.

Törene, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Bitlis Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, sporcu aileleri ve spor hocaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-kayakli-kosu-1--etap-yarislari-yapildi-13379.html