Bitlis'te istihdam garantili ücretsiz kurs açılacak

Kategori: Bitlis - Tarih: 29 Ekim 2022 20:16
Bitlis'te istihdam garantili ücretsiz kurs açılacak

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (BİTSİAD) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, BEÜ bünyesinde istihdam garantili ücretsiz kurs açılacak.

BEÜ Rektörü Prof Dr. Necmettin Elmastaş ve BİTSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sebahattin Okay arasında 7 Ekim 2022 tarihinde “İşbirliği Protokolü” imzalanmıştı. İmzalanan protokol ile tekstil sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilmesi amaçlanırken, buna göre BEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde eğitim ve sertifika alan kursiyerlere tekstil sektörünce istihdam garantisi verilecek. Böylece tekstil sektörünün nitelikli ara eleman ihtiyacı karşılanmış olacak ve bölgenin istihdamına katkı sunulacak.

Kurs için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Rektör Elmastaş, “kontenjan sınırı olmayan ve 6 hafta sürecek kursa katılarak bizden sertifika alan tüm kursiyerler ilimiz genelindeki tekstillerde doğrudan işe alınacak” dedi.

İstihdam garantili ve tamamıyla ücretsiz olan kurslar hakkında açıklama yapan Rektör Elmastaş, “Bitlis’te faaliyet gösteren tekstilcilerle ilgili bir çalışma yaptık ve Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği yönetim kurulu ile bir araya gelerek yaptığımız istişareler neticesinde istihdama yönelik bir protokol imzaladık. Bu protokolün amacı tekstil firmaları için nitelikli ara elman ihtiyacını karşılamak ve bölge istihdamı ile ekonomisine katkı sunmaktır. Özellikle dikiş yapmak üzere yetiştirilmesi gereken personelle ilgili eğitimler vereceğiz. Üniversitemiz bünyesindeki Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinesinde bu eğitimler verilecek. Bu protokolü hazırlarken öncelikle tekstilcilerin personel konusundaki ihtiyaç ve taleplerini dinledik. Onlar için en önemlisi kalifiye, dikiş becerisi olan elemanları yetiştirmektir. Biz de üniversitemiz bünyesinde Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinesinde bu eğitimi verebileceğimizi ifade ettik ve bu çerçevede protokolümüzü imzaladık. Tabi bu protokol kapsamında işverenler tarafından işçilere özellikle iş garantisi verildi. Protokol kapsamında, bizden sertifika alan, becerileri olan, dolayısıyla sertifikası olan tüm elemanlar doğrudan işe alınacak. Tekstilcilerimiz onların iş deneyimini ve becerilerini sorgulamadan Bitlis Eren Üniversitesi’nden aldıkları belgeyle doğrudan işe alabilecekler. Dolayısıyla iş garantili bir eğitim vermiş olacağız. Bu faaliyetin tekstilcilere faydası bu, her ay neredeyse tekstilciler on veya daha fazla elemana eğitim veriyorlar ve bu eğitimleri verirken de deneme süreçleri olarak personeli işe almak durumunda kalıyorlar. Kısa süreli bir veya iki ay bu eğitimleri veriyorlar ve bu eğitimleri verirken de bu personele ödeme yapıyorlar. Mesela bir tekstilcinin bir ayda yirmi kişiyi çalıştırdığını veya eğitim verdiğini düşündüğümüzde bunların bir aylık maliyeti 200 bin lira civarında ve bunların bir kısmı da kısa sürede işi bıraktığında verilen ücretler ve emekler heba oluyor. İlimiz genelindeki tekstçiler bizim açacağımız kursta yetiştirdiğimiz sertifikalı elemanları işe alarak böyle bir süreci artık yaşamayacaklar. Kurs için yapılacak müracaatları değerlendirerek, talepler doğrultusunda önümüzdeki günlerde iş garantili ve tamamı ücretsiz kurslarımızı açmayı planlıyoruz” dedi.

Bitlis il genelinde 45 tekstil atölyesinin faaliyet gösterdiğini ve 8 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını belirten BİTSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okay ise, “Bölgemizdeki istihdamı daha çok arttırmak amacıyla Bitlis Eren Üniversitesi ile birlikte bir protokole imza attık. Yaptığımız anlaşma kapsamında ilimiz genelindeki tekstil atölyelerine kalifiye eleman yetiştirmesi konusunda üniversitemiz bünyesinde kurslar açılacak. Kurslara katılarak üniversiteden sertifika alan tüm kursiyerlere istihdam garantisini veriyoruz. Bizim talebimiz iş ahlakı ve kalifiye personeldir. Şartları tamamlayan tüm kursiyerler ilimiz genelindeki tekstillerde işe alınacak” diye konuştu.

Kurs katılmak isteyenlerin BEÜ’nün Rahva yerleşkesindeki Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiği, her bir kursun 6 hafta süreceği ve tamamen ücretsiz olduğu, çalışma çağındaki herkesin kursa katılabileceği, temel dikiş makinesi eğitimlerinin önümüzdeki günlerde başlayacağı, telefondan detaylı bilgi almak isteyenlerin 0434 222 0000 numarası üzerinden (9313 dahilinden) bağlantı kurabileceği belirtildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-istihdam-garantili-ucretsiz-kurs-acilacak-24912.html