Bitlis'te genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği

Kategori: Bitlis - Tarih: 15 Nisan 2016 14:25
Bitlis'te genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği

Bitlis'te, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında genç çiftçi projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği verileceği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bakanlıkça yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında genç çiftçilerin hazırladığı projelerin destekleneceği belirtildi.

Desteklerden yararlanmak isteyen gençlerin il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesine ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Projeyle kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler desteklenecektir."

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-genc-ciftcilere-30-bin-liraya-kadar-hibe-destegi-7884.html