Bitlis'te Etkili İletişim Hitabet ve Mülakat Teknikleri Konferansı

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 1 Nisan 2019 11:22
Bitlis'te Etkili İletişim Hitabet ve Mülakat Teknikleri Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu tarafından, Basın Yayın ve Radyo Öğrenci Topluluğu'nun katkılarıyla "Kişisel Gelişim Konferansları" kapsamında "Etkili İletişim, Hitabet ve Mülakat Teknikleri" üzerine bir konferans düzenlendi.

Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammed Serhat Hasanoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan program Toplum Gönüllüleri Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Kürşat Durmaz’ın konuşmasıyla devam etti.

Toplum Gönüllüleri olarak iki sene önce kurulduklarını belirten Öğr. Gör. Durmaz, toplum için faydalı olacağını düşündükleri çok çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi. Yakın zamanda Lösev ve Kızılay ile beraber ortak proje yürüteceklerini ifade eden Öğr. Gör. Durmaz, proje kapsamında konferans ve konser düzenleneceğini ve Bitlis Eren Üniversiteside öğrenci topluluğu olarak düzenlenen ilk konser olacağını belirtti. Radyo’nun Bitlis Eren Üniversitesi prestij kattığını aktaran Öğr. Gör. Durmaz, Basın Yayın ve Radyo Öğrenci Topluluğu’nun İlker Kaya öncülüğünde Bitlis Eren Üniversitesi çok iyi temsil ettiklerini ve birbirinden güzel programlara imza attıklarından bahsetti.

“İletişim; en iyi, nasıl, ne zaman ve nerede söyleyeceğimizi bilmektir.”

İletişimin paylaşma ve ortaklaşma anlamlarına geldiğini belirten Bitlis Eren Radyo Koordinatörü ve Program Sunucusu İlker Kaya, insanın nefes almaya olduğu kadar iletişime de ihtiyacı olduğunu söyledi. İletişimin çok önemli olduğuna değinen Kaya: “Araştırmalara göre bir kişi günlük yaşamının %70’nini konuşarak, dinleyerek, izleyerek ya da yazarak geçiriyor.” şeklinde konuştu.

İletişimin sadece konuşmak olmadığını vurgulayan Kaya: “İletişim; en iyi, nasıl, ne zaman ve nerede söyleyeceğimizi bilmektir.” dedi. Kişilerarası iletişimin önemine de değinen Kaya: “İnsanlar düşünce olarak neye inanırlarsa onun gerçekleşmesi ihtimali kuvvetlenir.” dedi. Etkili iletişimin altın anahtarının önce anlamaya sonra anlaşılmaya çalışmak olduğunu ve “Sen” dilinin kırıcı “Ben” dilinin ise yapıcı olduğunu anlatan Kaya: “İnsanlarla göz teması kuralım, onlara değer verdiğimizi hissettirelim, savunucu iletişimden ve sen dilinden mümkün olduğu kadar kaçınalım.” şeklinde konuştu. Kaya, konuşmasının

sonunda öğrencilere mülakatlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatarak mülakat esnasında işlerine yarayacak faydalı bilgiler verdi.

Program, Öğr. Gör. Kürşat Durmaz tarafından İlker Kaya’ya plaket takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-etkili-iletisim-hitabet-ve-mulakat-teknikleri-konferansi-12502.html